avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc .

Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare .
Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului.
Blocul primeste caldura de la Centrala Ternica, situata in vecinatatea blocului,la circa 10 metri. Nu stiu ce defectiune are aceasta Centrala termica,cert este ca la mine in apartament nu ajunge caldura la calorifer in nicio camera . Doar pe teava care face circuitul apei pentru caldura are o temperatura mai mica de 20 de grade sa spun asa . Pe returul apei este absolut rece, rece.
Cert este ca la mine in apartament nu ajunge deloc caldura . Sunt nevoit sa folosesc radiatoare si calorifere electrice.
Cei de la centrala ,unde am facut sezizare se plang ca nu pot rezolva aceasta problema. Asociatia de Propietari care este situata chiar in scara unde locuiesc s-a dovedit de fiecare data incapabila de a-mi rezolva problema, cel mult,imi reduce din aceasta plata al caldurii, insa nu este o solutie rezonabila.
Ma chinui asa in ultimii 4-5 ani.
Cum sa procedez sa beneficiez si eu de caldura ?
Nu am posibilitatea de a ma debransa ,deoarece la noi in orasul Tulcea inca nu avem conectare la conducta de gaz metan. Sunt nevoit sa raman la incalzirea comuna ,insa pur si simplu la mine nu ajunge .
Daca le-am spus ca imi cumpar acele contoare repartitoare de caldura care sa le montez pe calorifer pentru a le dovedii ca nu primesc imi spun ca nu am acest drept decat daca si alte 4 familii cer acest lucru.
Cum Dumnezeu sa rezolv aceasta penibila situatie ?
Cineva nu-si indeplineste atributiile contractuale iar eu sufar de frig .
Cum sa fac sa fie bine ? Cui sa ma adresez ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:53, 11 Februarie 2012
Stimate domn,
Asa cum membrii acestui forum va citesc post-rile, asa sa faceti si dvs. Adica sa le citii si sa raspundeti la intrebari pentru a ne lamuri. intamplator sau nu, mai sunt pe-ici si oameni care se pricep si care incearca sa desluseasca „misterul de la Tulcea”. Intrebarile erau asa:

Coloanele la incalzire merg pe verticala , vecinu dv. de deasupra are caldura ?
Daca are problema este la dv. cand ati curatat sau aerisit caloriferul fiind si capat de coloana se poate aduna aerul in calorifer.
Exista posibilitatea sa se fi facut o lucrare mai de mult si ceva nu este bine cereti la asociatie sa trimita un instalator sa vada despre ce este vorba .
Iar in privinta repartitoarelor 80 % din proprietari trebuie sa fie de acord cu montarea repartitoarelor .


- de dat o informatie , tot ati dat-o: punctul termic care va deserveste se afla la 10m de bloc - ceea ce inseamna ca nu duceti lipsa de presiune, asa ca faza cu pompa suplimentara nu-si are rostul, desi dvs. ati avut oarece rezultate cat aceasta pompa a functionat. Totusi, chemati furnizorul sa masoare presiunea agentului termic la subsol;
- daca aveti rezultate multumitoare (pentru un bloc ce P+4, o presiune de 3-4 barri este arhisuficienta; faceti o comparatie si cu presiunea de plecare a agentului termic in centrala ca sa puteti trageti concluzie...);
- apelati la furnizor (din nou) sa aduca un specialist sa faca o verificare riguroasa in subsol si sa observe daca teava de TUR care vine de la centrala, alimenteaza corect instalatia din bloc, tot pe TUR - implicit teava de pe RETUR-ul instalatiei se goleste in teava de RETUR, spre centrala. Sa nu va mire deloc aceasta chestiune deoarece am avut si noi la un bloc P+10 aceasta ”inventie” si toti oamenii din bloc nu beneficiau de incalzire corespunzatoare, mai ales ca acel bloc era capat de coloana); verificarea sa se extinda si la alimentarea coloanelor vericale si mai ales in ceea ce priveste coloanele verticale care deservesc apartamentul dvs.; din acest motiv era interesant sa ne spuneti cam ”cum stau” vecinii dvs. de pe verticala, dar si ceilalti de pe celelalte coloane;
- un alt element foarte important in toata discutia este bodul de distribuire a agentului termic; sunt cel putin doua metode la sistemul de distributie a agentuli termic pe vericala: de jos in sus si de sus in jos - fiecare cu particularitatile, avantajele si dezavantajele acestuia - deci sa se urmareasca si verifice si acest aspect;
- desi nu se prea utilizeaza, ar fi indicat montarea unui filtru mecanic, la subsol, in special pe conducta de TUR, care vine de la centrala - dar cum spuneati ca distanta pana la bloc este de 10 m, ma indoiesc ca pe langa agent termic, aceasta centrala va furnizeaza si rugina, gunoiei, dar mai stii?;
................................
Acum, ce sa va mai spun de la distanta? Observati ca ne dam cu parerea, insa eu stiu una si buna: as. prop.(parte in contract) trebuie sa faca tot ce se poate pentru ca furnizorul sa va alimenteze blocul cu agent termic de calitate si in parametrii contractuali.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor doamna_marian doamna_marian buna ziua . va rog sa ma ajutati intr-o problema locuiesc la etajul 4 din 5 al unui bloc de proprietari, in apartamentul de deasupra mea nu locuieste ... (vezi toată discuția)
Repartitoare ultimul etaj arsenik33 arsenik33 Locuiesc la etajul 10 si ma confrunt cu diverse probleme. Cea mai recenta e ca asociatia de proprietari a propus efectuarea unui bypass la caloriferele celor ... (vezi toată discuția)