avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citație
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citație

Salutare și la mulți ani în primul rând, vă rog frumos sunt citat de către judecătoria sectorului 6 București în data de 15 februarie într-un dosar penal pentru conducere unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe am făcut un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost respins întâmplarea a avut loc pe 19 decembrie 2016 dosarul sa înregistrat pe 24.07.2017 îmi recunosc în continuare vinovăția și o regret, o să pledez ca vinovat, sunt la prima abatere am 24 de ani am avut o,52 iar în urma recalculării am avut 1,70 ce pot păți dacă nu îmi pot permite un avocat și voi merge cu cel din oficiu pledând că vinovat ? Ce amendă voi primi ? Cât va trebui să achit cheltuielile de judecata ? Permisul îl voi mai recăpăta ? Mulțumesc anticipat celor ce îmi vor răspunde.
Este hazardat sa ne pronuntam in locul instantei de judecata care detine dosarul cauzei
Daca aparatorul din oficiu exercita responsabilitatea asumata,daca trateaza cu respect cu buna credinta si cu interes clientul printr-o reprezentare profesionala a intereselor dv ,daca poate prezenta circumstante atenuate,poate determina instanta sa dispuna o hotarare mai "blanda"
Noul cod penal prevede
Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.



Aș dori un avocat, dacă dorește cineva să mă reprezinte !
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Mirricca, utilizator
Cât va trebui să achit cheltuielile de judecata în mare ? Sunt șanse să mai recuperez permisul, ce se va întâmpla cu el ? Ținând cont că sunt la prima abatere și că pledez vinovat am șanse să nu primesc amendă, cam cat ar veni aveasta daca o voi primi ? E in favoarea mea că pledez vinovat ?

Ati mai deschis un topic si vi s-a raspuns la majoritatea nelamuririlor. Cheltuielile de judecata o sa fie cele din faza de up pe care le puteti vedea in rechizitoriu, la care se aduna cele de la instanta.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aflare stadiu Mirricca Mirricca Buna ziua, am un dosar penal datorita faptului ca am condus sub influenta bauturilor alcoolice pe data de 19.12.2016 fiind testat cu aparatul a rezultat 0.52 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului - care sunt sansele sa primesc amenda administrativa? ramsess ramsess In data de 23 06 2011 am fost oprit de un echipaj si testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.54 in aerul expirat .Rezultatele de la probele de sange au ... (vezi toată discuția)
Intrebare: costinbeny costinbeny buna seara...as dori sa primesc si eu un raspuns cu privire la greseala pe care am facut-o,si anume ca am fost nevoit din motive personale sa ma urc la volanul ... (vezi toată discuția)