avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului - care sunt sansele sa primesc amenda administrativa?

In data de 23 06 2011 am fost oprit de un echipaj si testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0.54 in aerul expirat .Rezultatele de la probele de sange au fost 1.00 la prima proba si 0.80 la a doua .Sfatuit de cineva am cerut o recalculare ,dupa aproape 4 luni rezultatul a fost de 0.85 .Politistul de la caz penal mi-a prezentat dosarul si mi-a spus ca va pleca la parchet .Astazi am fost cu doamna politist la parchet unde domnul procuror mi-a spus ca o sa primesc raspunsul cu solutia adoptata prin posta .Mentionez ca sunt la prima abatere .
As dori sa aflu si eu care sunt sansele de a primi o amenda administrativa
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 16:01, 18 Februarie 2012
Din practica sansele sunt mici, traiectoria dosarului este urmatoarea:
Parchetul dispune prin rechizitoriu trimiterea dvs in judecata, la Judecatoria de domiciliu veti fi citat in calitate de inculpat, iar daca nu aveti posibilitatea financiara sa va angajati avocat, instanta de judecata va va pune la dispozitie un avocat din oficiu pe care nu trebuie sa-l platiti.
Ceea ce doriti sa solicitati instantei cat si materialul probator care urmeaza sa fie administrat in cauza va fi facut in acord cu sfatul profesionist al avocatului.
Daca va nemultumeste hotararea pronuntata de catre instanta de fond, exercitati recurs in termen de 10 zile de la pronuntare, dispoztiile instantei de fond fiind suspendate pana la solutionarea recursullui(recursul fiind suspensiv de executare)
veti fi condamnat cu suspendare,nu va faceti probleme,asta este,pe viitor fiti mai atent,intrucat viata celor din jur poate fi pusa in pericol :) mult succes
Si eu am fost in situatia ta,ce pot spune din propria experienta este ca mie procurorul mi-a dat amenda administrativa, am fost si am platit amenda si mi-am luat permisul inapoi,daca nu ai avut accident si nu te-ai certat cu cei de la rutiera cand ai fost oprit cred ca si tu vei scapa doar cu o amenda administrativa,invata din gresala pe care ai facuto,eu unul am invatat bafta.
Depinde de instanta in fata careia ai sa ajungi.Cunosc un caz foarte recent in Ploiesti, unde pentru aprox. acelasi lucru a primit 1 an si sase luni cu suspendare plus cheltuieli de judecata destul de mari ,avand in vedere ca si la INML a platit tot el: cooperare,fara accident,recomandari,etc.Cu sase luni mai putin ca cel care a omorat o fata pe trecerea de pietoni in Constanta...deci...
esti f aproape de limita!!! ai sanse mari sa scapi cu amenda administrativa!!!bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Dobre2 Dobre2 Buna ziua ..am o poroblema si poate ma puteti ajuta intr-un fel. Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcoolemie , la probare cu testul etilotest am ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.85 in sange marmotzel marmotzel Va salut. Am fost oprit de catre politie pe 14 februarie in aerul expirat mi-a iesti 0.42 astfel am fost condus la spital pentru a-mi recolta probe de sange am ... (vezi toată discuția)