avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La infiintare, asociatia de proprietari preia si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La infiintare, asociatia de proprietari preia si obligatiile de plata (restantele)?

Buna ziua,
Dorim sa infiintam asociatia de proprietari. De la primul apartament vadut si pana in momentul de fata, de administratia blocului se ocupa dezvoltatorul Vista Rezidential srl, cu care am semnat, cu totii, un contract de administrare. Din ce sustin cei din administratia actuala, datoriile restantierilor sunt uriase.

In conditiile in care in contractul de management administrativ, incheiat cu dezvoltatorul, acesta se obliga la recuperarea datoriilor de la restantieri, doresc sa stiu daca aceste sume trec in obligatia noii asociatii de proprietari? Mentionez ca acest dezvoltator nu a facut, niciodata, nici un dmers legal pentru recuperarea datoriilor de la restantieri.
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:25, 5 Ianuarie 2018
Asociatia de proprietari nu preia nicio obligatie a dezvoltatorului.

Este problema lui pentru recuperarea restantelor in conformitate cu contractele incheiate cu proprietarii.

Asociatia de proprietari nou infiintata incheie contracte noi pentru utilitati si nu poate fi obligata in niciun fel, nici de furnizori si nici de dezvoltator, sa preia obligatiile de plata din alte contracte.

Contractul de management administrativ intre cine este incheiat, intre proprietari si dezvoltator?
Ce obligatii sunt prevazute pentru parti? Exista restrictionari privind aderarea la o asociatie de proprietari? Daca nu exista atunci este problema dezvoltatorului sa isi recupereze restantele.

De ex., un proprietar are restante la un furnizor si hotaraste sa se mute la alt furnizor, ramane dator la primul iar la al doilea este neprihanit.
Da, contractul este incheiat intre dezvoltator si fiecare proprietar in parte.
Nu exista nici o restrictie privind aderarea la asociatie sau vreun articol anume in care sa scrie ca eu, proprietar, ma oblig sa platesc pentru vecinu' restantier pt ca, astfel, sa pot face parte dintr-o asociatie.
Avem un subarticol, in care scrie foarte clar:
"(l) someaza restantierii la plata cheltuielor comune si aplica procedura de recuperare a restantelor cu penalitati aferente".
Daca este necesar, luni va pot atasa contractul scanat.

Va multumesc mult!
Daca este prevazut in contract ca
"(l) someaza restantierii la plata cheltuielor comune si aplica procedura de recuperare a restantelor cu penalitati aferente".

atunci "ura si la gara!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Apa la comun dancormoran dancormoran bloc 8 apartamente,fara asociatie,contor unic de apa!4 apart au acumulat datorii de aprox 10.000 lei si nu mai vor sa achite nimic...pretext apa e prea ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a datoriei la radet floricasalaytah floricasalaytah Blocul nostru are o datorie de 40.000 la RADET. Aceasta datorie este din cauza fostului administrator si a catorva rauplatnici din bloc. Am semnat un ... (vezi toată discuția)