avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... prevederile legale privind lichidarea drepturilor ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

prevederile legale privind lichidarea drepturilor banesti in caz de pensionare de varsta ?

In aprilie 2017 sindicatul a castigat in instanta acordarea de diferente salarile. Am inteles ca s-a legiferat acordarea acestora esalonat pe 5 ani...Eu urmeaza sa ies la pensie in martie a.c. si as dori sa stiu care sunt prevederile legale de acordare in totalitate, la lichidarea drepturilor banesti cuvenite , inclusiv a acelor diferente castigate definitiv in instanta,..mai ales ca aceste sume influenteaza cuantumul pensiei viitoare.
Cel mai recent răspuns: Radu Aurel Marin , utilizator 08:53, 26 Februarie 2018
Nu exista posibilitatea de a va recupera banii in intregime, chiar daca raportul de munca va inceteaza.
Abuzez de gentiletea d-voastra si insist ...Aceste drepturi banesti afecteaza cuantumul pensiei viitoare si daca primesc aceste sume dupa pensionare inseamna ca voi pierde ... Eu daca datoram ceva institutiei precis ca nu imi semna fisa de lichidare si nu cred ca puteam cere pensionare..Deci ce ar fi de facut??!! Multumesc anticipat. Cu stima, Radu A.M.
Legea este clara si nu aveti cum sa primiti banii toti deodata, chiar daca apelati la un executor.

Cererea de pensionare se putea depune si in situatia in care ati fi datorat fostului angajator o suma de bani.
Intr-o situatie similara,(stiu sigur), celor din invatamant la iesirea la pensie sau acordat toate sumele castigate in instata...si la ei a aparut defalcarea pe 5 ani...eu cred ca e normal asa...cine stie unde esti peste 3-4 ani(daca mai esti)...
Din cate stiu, se pare ca cei din invatamant au beneficiat de un act normativ in sensul indicat de dvs.

Alte discuții în legătură

Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011 unFostProfesor unFostProfesor Profesorii vor primi, în decurs de cinci ani, diferenţele salariale la care aveau dreptul între octombrie 2008 şi mai 2011. Am vazut in metodologie ca ... (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti in invatamant maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Am lucrat in invatamant, personal didactic auxiliar, pana in iulie 2017 cand mi-am dat lichidarea. Ma incadrez la Legea 85/2016 privind restituirea ... (vezi toată discuția)
Sentinte judecatoresti maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Am lucrat in invatamant, personal didactic auxiliar, pana in iulie 2017 cand mi-am dat lichidarea. Ma incadrez la Legea 85/2016 privind restituirea ... (vezi toată discuția)