Oare pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Am terminat in iulie 2017 Scoala postliceala Sanitara iar din septembrie m-am inscris la o alta scoala postliceala de stat. Am 23 ani. Voi naste in iulie 2018, Multumesc mult
Da. Ambele au fost cursuri de zi doar ca unul l-am terminat in iulie si am inceput altul in septembrie. Ambele la zi, ambele la stat. Ma gandeam ca pauză dintre școli sa nu fie un impediment.
Perioada eligibila pentru CCC : august 2016 - iulie 2018
Din ce ati postat, reiese ca veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
OUG 111/2010
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.....
o) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învățământ preuniversitar și începerea, în același an calendaristic, a unei alte forme de învățământ preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere;
.....