Buna seara.....sunt insarcinata in 23 de saptamani iar anul trecut am terminat scoala postliceala cu cursuri la zi....acum m-am inscris din nou la alta postliceala tot cu cursuri la zi.....trebuie sa nasc in ianuarie....pot beneficia de indemnizația pt cresterea copilului?
Veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in situatia mentionata de dvs.
OUG 111/2010
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
.......
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
o) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învățământ preuniversitar și începerea, în același an calendaristic, a unei alte forme de învățământ preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere;
..........
Multumesc dar anul calendaristic se refera la perioada 1 ianuarie-31 decembrie a anului sau la orice perioada care incepe intr-o luna si se termina in aceeasi luna anul viitor?
Ianuarie 2018 e data nasterii
Ianuarie 2016-august 2016 am fost la școala din septembrie 2016 pana acum cand m-am inscris din nou la scoala am fost casnica