avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului?

Buna seara.....sunt insarcinata in 23 de saptamani iar anul trecut am terminat scoala postliceala cu cursuri la zi....acum m-am inscris din nou la alta postliceala tot cu cursuri la zi.....trebuie sa nasc in ianuarie....pot beneficia de indemnizația pt cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 6 Septembrie 2017
Veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in situatia mentionata de dvs.

OUG 111/2010
art.2
....
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral și din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situații:
.......
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învățământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua șansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licență ori de master, precum și ale învățământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în țară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educației Naționale, cu excepția situației de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
o) se află în perioada cuprinsă între încheierea unei forme de învățământ preuniversitar și începerea, în același an calendaristic, a unei alte forme de învățământ preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fără întrerupere;
..........
Multumesc dar anul calendaristic se refera la perioada 1 ianuarie-31 decembrie a anului sau la orice perioada care incepe intr-o luna si se termina in aceeasi luna anul viitor?
Care este data prezumata a nasterii si detaliati statutul dvs din ultimii doi ani anteriori acesteia ?
Ianuarie 2018 e data nasterii
Ianuarie 2016-august 2016 am fost la școala din septembrie 2016 pana acum cand m-am inscris din nou la scoala am fost casnica
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2017
Suzana.iuliana, utilizator
Perioada eligibila : februarie 2016 - ianuarie 2018

Perioada luata in calcul : februarie - august 2016 (7 luni); septembrie 2017 - ianuarie 2018 (5 luni)

Total 12 luni in ultimii doi ani anteriori nasterii copilului.

Opinia mea este ca . veti beneficia de indemnizatia pentru CCC in situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului Raluca0919 Raluca0919 Oare pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Am terminat in iulie 2017 Scoala postliceala Sanitara iar din septembrie m-am inscris la o alta ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru eleva la postliceala lauramateescu lauramateescu Buna ziua, sunt insarcinata in 39 saptamani, am 25 ani si sunt eleva la postliceala la cursuri de zi, scoala de stat. Data probabila a nasterii este 28 iunie ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie pentru ccc daca urmez cursurile unei scoli postliceala? adynaady adynaady Buna ziua!!! Am si eu o intrebare: in toamna acestui an as dorii sa ma inscriu la o postliceala cursuri zi, intrebarea mea este daca sa intampla sa raman ... (vezi toată discuția)