avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog sa ma ajutati!

Buna ziua, va deranjez cu o problema legata de pensia anticipata.
Mama mea in varsta de 51 de ani a lucrat 31 ani si 3 luni dintre care 5 ani la Grupa 1, as dori sa stiu cum poate iesi cu pensie anticipata.
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:22, 14 Octombrie 2009
Mama dvs. indeplineste numai conditia referitoare la realizarea stagiului complet de cotizare pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, stagiu care este de 30 de ani. Varsta la care poate beneficia de acesta categorie de pensie este de 55 de ani.

Reducerea prevazuta de Legea nr. 19/2000 pentru activitatea realizata in grupe de munca nu se cumuleaza cu reducerea varstei standard de pensionare pentru a beneficia de pensie anticipata partiala.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata costy_ costy_ mama mea are varsta de 51 de ani si 31 de ani vechime dintre care 14 ani grupa a doua. la ce varsta poate iesi la pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
De ce categorie de pensie pot beneficia? tamas renata tamas renata am 55 de ani,27 de ani si 4 luni lucrate din care 16 ani si4 luni la grupa 1 si7 ani si 1 luna la grupa 2a.am fost pensionat pe caz de boala din 2001 pana acum ... (vezi toată discuția)