tamas renata a scris:
buna ziua,va rog sa ma lamuriti intro privinta SOCRUL MEU ARE27 DE ANI 4 LUNI SI2 ZILE ANI MUNCITI DIN CARE16 ANI SI 2 LUNI SI 24 DE ZILE IN GRUPA A 2 ASI 7 ANI SI O LUNA SI 8 ZILE IN GRUPA A 3 A.DIN 2001 PANA IN 2010 A FOST IN PENSIE DE BOALA IAR ACUM LA TAIAT DE LA PENSIE,MENTIONEZ CA ARE 55 DE ANI!DACA PLATESTE PE CONT PRORIU DE ACUM INAINTE CARTEA DE MUNCA PTR SALARUL MINIM PE ECONOMIE ADICA 188 RON ,INTREBAREA MEA ESTE I SE CALCULEAZA ANII DE PENSIE DE BOALA SI DAKA DA CATI ANI MAI TREBUIE SA PLATEASCA PANA CE POATE IESI LA PENSIE NORMALA. CUM SE CALCULEAZA ANII IN CARE A FOST PENSIONAT PA CAZ DE BOALA! VA MULTUMESC1
Interventie moderator
Va rog sa nu deschideti noi topicuri cu acelasi subiect, contravine regulamentului de postare in Forum. Multumesc!
In legatura cu intrebarile dvs.
V-am raspuns mai sus ca indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta dar datele din acest mesaj sunt altele: 16 ani sunt lucrati in grupa II de munca in loc de grupa I, cum era in primul mesaj, iar 7 ani sunt lucrati in grupa III, adica in conditii normale, nu in grupa II cum ati scris in primul mesaj.
Si v-am rugat sa precizati daca datele sunt corecte si ati raspuns ca sunt!
Socrul dvs. poate beneficia de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 61 de ani. De pensie anticipata partiala va putea beneficia la 60 de ani, dupa ce va realiza stagiul complet de cotizare de 35 de ani.
Perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere
numai pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta. Poate incheia cu casa de pensii un contract de asigurare pentru orice suma doreste iar la 60 de ani va putea solicita pensie anticipata partiala.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea