avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxe și impozite auto
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxe și impozite auto

Bună ziua! Am un autoturism pe care urmează să-l radiez conform programării pe data de 16.01.2018 funcționarul de la primăria de domiciliu mi-a spus că trebuie să achit contravaloarea impozitului pentru autoturism pe anul 2018 chiar daca radierea are loc luna aceasta .... și suma aceasta nu se poate recupera sau transfera pentru un alt autoturism. Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:57, 5 Ianuarie 2018
Si are dreptate, conform art.471 alin(1) cod fiscal:
" Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care deține dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport înmatriculat sau înregistrat în România la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)
Returnare taxe si impozite locale dtigau dtigau Acum doua saptamani am radiat doua vehicule din evidenta financiara a administratiei publice locale. Pentru ambele vehicule am platit in luna ianuarie 2016 ... (vezi toată discuția)
Art. 471 cod fiscal. sistem nou de calcul al impozitului auto? pop sorin pop sorin ART. 471 - Declararea şi datorarea impozitului pe mijloacele de transport (1) Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul an fiscal de ... (vezi toată discuția)