avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog să mă indrumati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog să mă indrumati

Doresc să demisionez dar nu cer indemnizația de șomaj. As dori sa am calitatea de șomer (macar câteva zile) pt a putea să mă angajez in alta parte dar venind din rândul șomerilor ( este vorba de a prelua forța de muncă din rândul șomerilor). Cum mă sfătuiți să fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 5 Ianuarie 2018
Nici nu aveti cum sa solicitati indemnizația de somaj daca demisionati.

Puteti sa va inregistrati laAJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Și dacă mă înregistrez la șomaj asta înseamnă că am calitatea de șomer prin urmare cel care mă angajează este în litera legii în ce privește angajarea din rândul șomerilor?
Mulțumesc pentru promptitudine și pt răspuns. Nu vreau sa greșesc și să rămân fără nici un loc de muncă pe final... Cornel Vasile a scris:

Nici nu aveti cum sa solicitati indemnizația de somaj daca demisionati.

Puteti sa va inregistrati laAJOFM ca persoana in cautarea unui loc de munca.



Legea 76/2002
art.5
În sensul prevederilor prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
......
III. persoană în căutarea unui loc de muncă - persoana care face demersuri pentru a-și găsi un loc de muncă, prin mijloace proprii sau prin înregistrare la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, acreditat în condițiile legii;

IV. șomer - persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani și până la îndeplinirea condițiilor de pensionare;
b) starea de sănătate și capacitățile fizice și psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci;
c) nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, în vigoare;
.d) este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

IV^1. șomer înregistrat - persoana care îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute la pct. IV și se înregistrează la agenția pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau, după caz, reședința ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcționează în condițiile prevăzute de lege, în vederea obținerii unui loc de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de mobilitate Adriana Moisa Adriana Moisa Persoanele în căutarea unui loc de muncă fără indemnizația de șomaj au dreptul la prima de mobilitate? (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? krystine krystine Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare privitor la ajutorul de somaj. Sunt din R Moldova, am cetatenie romana din 2008, cu domiciliul stabil aici,dar pt ca ... (vezi toată discuția)
Lamurire absolvent cu handicap mira27 mira27 Rog sa mi spuna cineva daca un proaspat absolvent 2013 care are certificat de handicap permanent poate beneficia de indemnizatie de somaj in conditiile in ... (vezi toată discuția)