avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă lucrez cu 2 h pe zi pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă lucrez cu 2 h pe zi pot beneficia de somaj?

Dacă sunt angajata cu 2 ore pe zi pot beneficia de ajutor de șomaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:17, 7 Ianuarie 2018
In ultimii 2 ani ati lucrat?
Ce fel de contracte ati avut, tot cu timp partial?
Da , doar de 6 luni am contract pe 2 h in rest cu 8 h
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Mariapetras, utilizator
1. Care ar fi data incetarii c.i.m. si cu ce articol?

2. Detaliati exact care a fost durata timpului de munca in ultimele 24 de luni anterioare datei de incetare a c.i.m.
Primul c.i.m. A durat 2 ani și 3 luni după care fix din ziua încetării contractului cu 8 ore a unui alt angajator am fost angajata in alta parte cu 2 ore aproximativ 6 luni pana in momentul actual . Primul contract a fost cu acordul părților iar acesta nu a încetat .
Primul aspect : trebuie ca c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs.

Al doilea aspect: in ulimele 24 de luni de la data incetarii c.i.m. trebuie sa aveti minim 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Atentie : 1 an de zile lucrat cu 2 ore/zi = 3 luni de zile stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj angajat cu 4 ore getad getad Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un angajat cu 4 ore poate beneficia de somaj. Are vechime 34 ani cu 8 ore. Daca da, cat timp (6 luni in loc de un ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj in cazul contractului partial de munca(2 ore) Sheli Sheli Buna ziua. As dori sa stiu daca, in cazul in care in ultimele 6 luni am avut contract partial de munca (2 ore) pot beneficia de ajutor de somaj si care este ... (vezi toată discuția)
Şomaj RaduThor RaduThor Dacă am lucrat mai mult de 12 luni în continuu cu jumătate de normă (4 ore/zi), pot primi şomaj? (vezi toată discuția)