avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata după demisie a CO neefectuat. Trebuie făcută ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata după demisie a CO neefectuat. Trebuie făcută cerere sau firma este obligată să-l plătească?

Buna seara! In luna noiembrie am demisionat de la o firma de paza unde eram dispecera. Inainte de a demisiona mai aveam 14 zile CO, atunci mi s-a comunicat ca imi voi primi banii pe acele zile la ultimul salariu, astazi 05.01.2018 am primit ultimul salariu, dar surpriza nici macar 1 leut pt CO.. Am sunat un sef mai "micut" care m-a intrebat "Ai facut cerere?"....
In luna septembrie un alt coleg a demisionat, dar la el nu a fost nevoie de cerere... Intre timp s-a schimbat vreo lege legata de plata CO dupa demisie??
*Mentionez ca am sunat si la firma dar bineinteles ca nimeni nu a raspuns..
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura prin care se solicita compensarea in bani a CO neefectuat trebuia sa fie reglementata lanivel de angajator intrucat in legislatie nu exista asa ceva.
In marea majoritate a situatilor, angajatorul faca asa ceva din oficiu , fara existenta unei cereri din partea salariatului.
Eu știam ca in codul muncii scrie ca zilele de concediu se plătesc doar la încetarea contractului de munca, , nu stiu articolul trebuie cautat
Multumesc frumos!
pap a scris:

Eu știam ca in codul muncii scrie ca zilele de concediu se plătesc doar la încetarea contractului de munca, , nu stiu articolul trebuie cautat



~ Am demisionat in luna noiembrie, am stat si in preaviz..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre art.146 alin.3 C.mun.

Alte discuții în legătură

Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna adriancozma25 adriancozma25 Din data de 1 Ianuarie 2014 pana la data de 30 Iunie 2014(6 luni) am lucrat la o firma, apoi am demisionat timp de o luna si din 1 August 2014 m-am angajat din ... (vezi toată discuția)
Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)