avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demers initiere si sustinere instanta litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demers initiere si sustinere instanta litigiu de munca

Stiu ca sunt scutit de taxe. Este suficienta depunerea unei cereri de chemare in judecata adresata d-lui presedinte, tribunalului respectiv sectiei litigii in munca?
Stiu ca legea zice ca probatoriul il va face angajatorul, dar, acuzatiile nu trebuie sustinute de probatoriu? In acest sens cererea poate fi insotita de toate documentele considerate relevante de catre reclamant?

Caut documentatie indrumatoare (un ghid)in privinta conduitei in sala de judecata si a sustinerii unei parti.
Poate cineva sa precizeze ce documentatie ma poate ajuta in acest sens?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 15:55, 17 Octombrie 2009
Un ghid precum doriti dvs. nu cred sa existe, insa daca ati detalia putin speta, vom incerca sa fim noi ghidul de care aveti nevoie.
Intr-adevar, cererea de chemare in judecata se introduce la Tribunalul in circumscriptia caruia aveti domiciliul. Va veti sustine pretentiile cu dovezile pe care le detineti.
La termen veti raspunde la strigarea dosarului de catre grefier si veti vorbi cand vi se va solicita aceasta de catre presedintele completului.
Pentru documentare, veti putea studia Codul muncii, in special dispozitiile Titlului XII (art. 281 si urm.), Legea nr. 168/1999, cu mentiunea ca aceasta din urma lege a fost modificata implicit prin dispozitiile codului, Codul de procedura civila.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Gabriela CHIRAZOF, Avocat
Încercati sa înştiinţați societatea, printr-o notificare/cerere să îşi îndeplinească obligaţiile în calitate de angajator, prevăzute în contractul colectiv de muncă, dar şi în cel individual, să vă achite drepturile ce vi se cuvin şi să remedieze deficienţele create.
În urma acestui demers pentru soluţionarea pe cale amiabilă a conflictului iscat, considerați că sunteți îndreptăţiţi să vă adresa instanţelor judecătoreşti competente potrivit dispoziţiilor art. 67-70 din Legea nr. 168/1999 privind soluţionarea conflictelor de muncă.
În cazul în care aceasta refuză înfăţişarea înscrisurilor solicităm să consideraţi ca dovedită calitatea de angajat al societăţii şi în consecinţă să dispuneţi achitarea drepturilor cuvenite.
Prioritatea plăţii salarilor este stabilită de legiuitor în dispoziţiile art. 156 Cod muncii unde se menţionează că salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneştiale angajatorului, iar ,,întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interse pentru repararea prejudiciului produs salariatului (art. 161 alin. 4 Cod muncii)”.

Puteți să propuneți ca probe, pentru dovedirea motivelor invocate proba cu inscrisuri, interogatoriul pârâtului, martori – pentru situaţiile de fapt pe care se întemeiază susţinerile dvs., expertiza tehnică de specialitate contabilă pentru a se determina existenţa pagubei şi neindeplinirea obligaţiilor de către angajator

Vă amintim că dispoziţiilor art. 287 Cod muncii, conform căruia ,,sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului, acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare”.

Puteți să solicitați instanței să îi pună în vedere angajatorului pentru a depune contractul de muncă al reclamantei, întrucât aceasta este refuzata a primi copie, sau adeverinţă de angajat, de data notificării societăţii.

V-am raspuns vag, deoarece nici speța dvs. nu este detaliata, este vagă.
Pentru alte detalii, relații, posibile soluționări puteți posta pe forum întrebările concrete ale dvs sau specificul speței, altfel....
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2009
Cabinet de Avocatura Ispas Daniel, Avocat
Va multumesc. Nu stiu nici eu exact ce spete sunt. Ma bazez pe faptul ca instanta sesizata califica actiunea. Am depistat in sfarsit informatia concludenta:

[ link extern ]
Daca introduceti actiune in instanta trebuie sa stiti ce vreti,ce nemultumire aveti, si care drepturile salariale de care sunteti prejudiciat.

Succes!
Angel 2007 a scris:

Daca introduceti actiune in instanta trebuie sa stiti ce vreti,ce nemultumire aveti, si care drepturile salariale de care sunteti prejudiciat.

Succes!

Stiu ce revendicari am, nu prea stiu unde ma incadrez cu serviciul daca contest cu succes decizia de concediere, care a depasit oricum termenul trimiterii (nu a fost trimisaa- sunt suspendat in temeiul niciunei legi!) si este viciata si din alte motive. Daca aleg sa nu ma intorc in acelasi post ce se intampla? Daca aleg sa ma intorc si continui cu procesele si reclamatiile pana mi se intampina revendicarile atunci ce se intampla? Eu imi vreau doar locul de munca si drepturile prejudiciate.

Daca ma contest cu succes dispozitia de concediere, si ma reprezint singur in instanta, se aplica litera de lege din codul muncii conform careia angajatorul trebuie sa ma remunereze chiar si in timpul cand indeplinesc o functie de genul care am amintit?

P.S. Nu cunosc lista spetelor posibile, ceea ce acuz insa este:
discriminare, hartuire la locul de munca, contestatia suspendarii si a deciziei din urma suspendarii, revendicarea drepturilor pierdute in urma actiunilor firmei si colegilor (daune morale, fizice, financiare etc.)
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului ... Florin xtx Florin xtx Decizia instantei de fond prin care se dispune reintegrarea salariatului pe postul deținut anterior cu drepturile la zi, este obligatorie de pus în aplicare ... (vezi toată discuția)
Folosirea articolului 65/1 abuziv si cu rea credinta .... ALIN_33 ALIN_33 Daca am fost concediat cu articolul 65/1 si in acelasi timp firma face angajari, inafara de procesul pe care il am pe rol in care cer anularea concedierii ca ... (vezi toată discuția)
Reintegrarea salariatului monik monik buna ziua tuturor! as dori sa stiu care este punctul de vedere al dvs cu privire la septa de mai jos.. salariatul a fost concediat, iar in urma unui proces, ... (vezi toată discuția)