buna ziua tuturor!
as dori sa stiu care este punctul de vedere al dvs cu privire la septa de mai jos..
salariatul a fost concediat, iar in urma unui proces, s-a obtinut reintegrarea in functie.
pana in prezent societatii nu i s-a comunicat hotararea respectiva, ci a luat act de decizia instantei pe site-ul acesteia.
intrebarea mea e urmatoarea: de cand trebuie societatea sa reintegreze salariatul? de cand s-a pronuntat instanta sau de cand societatii i-a fost comunicata hotararea?
stiu ca la art 278 c muncii se prevede ca nerespectarea hot privind reintegararea e infractiune..insa de cand se considera ca hotararea trebuie pusa in aplicare?
stiu ca trebuie sa salariatul sa fie cel ce notifica societatea cum ca vrea sa fie reintegrat, dar inca o data nu se specifica nici un termen (si nu ma refer la cel de 3 ani de prescriptie)..
Hotararea instantei de fond in litiii de munca este executorie de drept.
Anajatorul ar trebui imediat sa dispuna prin decizie reinterarea salariatului pe postul detinut anterior. In caz contrar, salariatul poate solicita despagubiri.
majoritatea dispozitiilor din codul muncii sunt in favoarea salariatului..
multumesc frumos, insa ce inseamna "sa dispuna imediat reintegrarea"? stiu ca reintegrarea se face retroactiv, insa cand se apuca societatea de formalitati..de cand i se comunica hotararea instantei sau de cand instanta s-a pronuntat?
multumesc mult
De la comunicarea hotararii, angajatorul este obligat prin dispozitivul instantei dar si angajatul cand primeste comunicarea hotararii poate face o cerere de executare catre angajator in temeiul art.277 Codul Muncii.
multumesc frumos, insa ce inseamna "sa dispuna imediat reintegrarea"? stiu ca reintegrarea se face retroactiv, insa cand se apuca societatea de formalitati..de cand i se comunica hotararea instantei sau de cand instanta s-a pronuntat?
multumesc mult
De la data comunicarii hotararii judecatoresti de catre instanta sau de la data solicitarii angajatului se poate face reintegrarea ...:)