avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrarea salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrarea salariatului

buna ziua tuturor!
as dori sa stiu care este punctul de vedere al dvs cu privire la septa de mai jos..
salariatul a fost concediat, iar in urma unui proces, s-a obtinut reintegrarea in functie.
pana in prezent societatii nu i s-a comunicat hotararea respectiva, ci a luat act de decizia instantei pe site-ul acesteia.
intrebarea mea e urmatoarea: de cand trebuie societatea sa reintegreze salariatul? de cand s-a pronuntat instanta sau de cand societatii i-a fost comunicata hotararea?

stiu ca la art 278 c muncii se prevede ca nerespectarea hot privind reintegararea e infractiune..insa de cand se considera ca hotararea trebuie pusa in aplicare?

stiu ca trebuie sa salariatul sa fie cel ce notifica societatea cum ca vrea sa fie reintegrat, dar inca o data nu se specifica nici un termen (si nu ma refer la cel de 3 ani de prescriptie)..

care e deci procedura?

multumesc frumos:)
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 09:53, 5 Iulie 2010
Hotararea instantei de fond in litiii de munca este executorie de drept.
Anajatorul ar trebui imediat sa dispuna prin decizie reinterarea salariatului pe postul detinut anterior. In caz contrar, salariatul poate solicita despagubiri.
majoritatea dispozitiilor din codul muncii sunt in favoarea salariatului..
daca a contestat decizia de concediere si a castigat Trebuie repus in drepturi de la data de la care l-ati concediat;
multumesc frumos, insa ce inseamna "sa dispuna imediat reintegrarea"? stiu ca reintegrarea se face retroactiv, insa cand se apuca societatea de formalitati..de cand i se comunica hotararea instantei sau de cand instanta s-a pronuntat?
multumesc mult
De la comunicarea hotararii, angajatorul este obligat prin dispozitivul instantei dar si angajatul cand primeste comunicarea hotararii poate face o cerere de executare catre angajator in temeiul art.277 Codul Muncii.
monik a scris:

multumesc frumos, insa ce inseamna "sa dispuna imediat reintegrarea"? stiu ca reintegrarea se face retroactiv, insa cand se apuca societatea de formalitati..de cand i se comunica hotararea instantei sau de cand instanta s-a pronuntat?
multumesc mult

De la data comunicarii hotararii judecatoresti de catre instanta sau de la data solicitarii angajatului se poate face reintegrarea ...:)

Alte discuții în legătură

Termen executare decizie reintegrare darom darom Executarea voluntara a deciziei de anulare concediere si reintegrare salariat este tinuta de vreun termen? Neexecutarea hot de reintegrare este infractiune cf ... (vezi toată discuția)
Sub sanctiunea nulitatii absolute ! florinsadova florinsadova Daca instanta a constatat nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca citez:Drept consecinta ,cum intimata nu a inscris pe decizia de sanctionare ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)