avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sub sanctiunea nulitatii absolute !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sub sanctiunea nulitatii absolute !

Daca instanta a constatat nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca citez:Drept consecinta ,cum intimata nu a inscris pe decizia de sanctionare toate elementele obligatorii enuntate prin art.268 alin2.din Codul Muncii urmeaza ca ,in baza art.76 si art.78 din CM,sa se dispuna anularea deciziei emise,nemaifiind necesara analizarea motivelor privind fondul cauzei de asemenea ,in baza art.78 din CM tribunalul va dispune reintegrarea.........Intrebare?.In recurs exista posibilitatea intoarcerii pe fond? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela65 , utilizator 21:05, 25 Martie 2009
In recurs daca instanta considera necesar si pentru motive temeinice poate intra in cercetarea fondului.
Nu stiu ce sentinta aveti, cat e de legala si bine motivata, dar in recurs exista si posibilitatea casarii cu trimitere spre rejudecare la instanta de fond...:sorry:
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
De principiu, in litigiile de munca instanta de recurs va retine cauza si va judeca pe fond daca va aprecia ca se impune si nu este necesara administrarea de noi probatorii ( altele decat inscrisurile noi).
Cu alte cuvinte, din punct de vedere procedural, in situatia litigiilor de munca se aplica norme speciale.Vedeti in acest sens si Legea 168/1999 care prevede la art. 81 ca, in caz de admitere a recursului, instanta va judeca in fond cauza. Iar alin 2 , prevede exceptiile de la aceasta regula, situatia dvs. neincadrandu-se in acestea.

succes
av. Ileana Schwarz
In conformitate cu art 268 alin 2 codul muncii:
(2) Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Deci, daca instanta constata ca decizia nu contine toate elementele mentionate va dispune anularea respectivei decizii. Iar in cazul unui recurs al angajatorului, nu imi explic ce probe ar putea invoca pentru ca respectiva decizie sa nu fie anulata. Asa ca, cred ca instanta va respinge recursul.
Intrebarea era daca sunt sanse sa se caseze.Raspunsul o sa-l de instanta de recurs.Eu nu as fi asa de categorica.
Am avut situatie cu litigiu de munca,in care s-a admis contestatia in anulare, ne-am intors in recurs, si prin admiterea recursului casat si trimis spre rejudecare.In concluzie, pana nu vezi, e bine sa nu crezi.
Tribunalul Bucuresti Sectia litigii de munca are foarte multe hotarari casate.Aici, e, ca norocul. Depinde pe ce complet nimeresti si pe cine reprezinti ( angajat sau angajator). Repet, vorbesc din experienta personala.

succes
av. Ileana Schwarz
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
Ileana Schwarz, Avocat

Alte discuții în legătură

Termen executare decizie reintegrare darom darom Executarea voluntara a deciziei de anulare concediere si reintegrare salariat este tinuta de vreun termen? Neexecutarea hot de reintegrare este infractiune cf ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii in cazul admiterii recursului impotriva sentintei de reintegrare in munca Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Stimati colegi supun pre dezbatre urmatorul articol deosebit de interesant, drept urmare astept cu nerabdare opiniile d-voastra, opinie lansata de catre dr. ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere penala pentru neexecutare sentinta? pacurariu maria pacurariu maria Buna in data de 11.02.2010 am inregistrat cererea mea pentru repunerea in drepturi in urma sentintei si plata salariilor.Institutia a facut recurs pe ... (vezi toată discuția)