Daca instanta a constatat nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca citez:Drept consecinta ,cum intimata nu a inscris pe decizia de sanctionare toate elementele obligatorii enuntate prin art.268 alin2.din Codul Muncii urmeaza ca ,in baza art.76 si art.78 din CM,sa se dispuna anularea deciziei emise,nemaifiind necesara analizarea motivelor privind fondul cauzei de asemenea ,in baza art.78 din CM tribunalul va dispune reintegrarea.........Intrebare?.In recurs exista posibilitatea intoarcerii pe fond? Va multumesc.
=D>felicitari!
si eu sunt in proces.Luna viitoare este ultimul termen apoi ramane in pronuntare.La mine a durat din iunie 2008. Intreprinderea a tras de timp cat au putut.... Puteti sa-mi spuneti cat timp a durat de la pronuntare pana la finalizare? si intre ultimul termen si pronuntare?
multumesc anticipat!
Daca instanta ramane in pronuntare la termenul urmator atunci:
- se pronunta in aceeasi zi
- sau amana pronuntarea (in situatii deosebite, zice legea) cu el mult doua zile
- sau, in practica, le mai scapa si vreo 7 zile de amanare a pronuntarii. (cand mai "uita" de dispozitia speciala)
Hotararea instantei de fond (tribunalul) e definitiva.
Impotriva ei se poate face recurs in termen de 10 zile de la comunicare.
Adica, teoretic litigiile de munca se judeca cu urgenta. Practic stiu eu cel putin un dosar depus in noiembrie 2008 cu prim termen in mai 2009. (la Bucuresti). :stunned:
Procesul a inceput dupa ce am contestat eu decizia in luna octombrie. Au urmat 4 infatisari in care s-au solicitat probe ,cum nu au fost prea multe in 05.02.2008 instanta a hotarat ca decizia de concediere nu e motivata si am avut castig de cauza .Angajatorul a depus recurs si nu a fost admis deci nu a existat decat un termen.Va doresc succes si dumneavoastra.