avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sub sanctiunea nulitatii absolute !
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sub sanctiunea nulitatii absolute !

Daca instanta a constatat nulitatea deciziei de desfacere a contractului de munca citez:Drept consecinta ,cum intimata nu a inscris pe decizia de sanctionare toate elementele obligatorii enuntate prin art.268 alin2.din Codul Muncii urmeaza ca ,in baza art.76 si art.78 din CM,sa se dispuna anularea deciziei emise,nemaifiind necesara analizarea motivelor privind fondul cauzei de asemenea ,in baza art.78 din CM tribunalul va dispune reintegrarea.........Intrebare?.In recurs exista posibilitatea intoarcerii pe fond? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela65 , utilizator 21:05, 25 Martie 2009
florinsadova a scris:

Am facut contestare sunt in litigiu cu angajatorul am castigat pe fond astept recursul.Am insa o nelamurire. In urma concursului am fost declarat admis cu inceperea activitatii din data de 15.03 2008.M-am prezentat la serviciu si mi sa inmanat decizia de angajare.Este vorba de o centrala cu cogenerare care in asteptarea gazului metan inca nu functiona.Efectuam doar permanenta.Dupa cum am specificat si in interventiile anterioare am avut un incident cu p.com.In urma incidentului angajatorul s-a grabit sa ne puna in legalitate.Incidentul a fost pe 15.06.2008 iar eu am semnat CM in data de 26.06.2008.Repet activitatea ce o faceam era cea transmisa de sef verbal sau dintr-un registru de procese verbale.In aceasta perioada pana la semnarea cim eu sunt angajat legal sau nu.Prima instanta mi-a dat castig de cauza la recurs trebuie sa mai prezint ceva inafara de intampinarea pe care am depus-o in termen legal?#-o

În principiu, nu mai contează acum întrebările dv., atâta timp cât sunteţi în recurs, situaţie în care instanţa de control judiciar urmează a verifica temeinicia şi legalitatea hotărârii instanţei de fond din toate punctele de vedere, atţta timp cât singura cale de atac a hotarârii este recursul.
Nu prea am înţeles de care parte sunteţi dv.: a salariatului sau a angajatorului, deoarece întrebările dv. par a veni de la salariat, dar la ultimul mesaj afirmaţi ca vă întemeiaţi recursul pe dispoziţiile art. ...., or aţi afirmat că aţi câştigat pe fond, astfel că numai angajatorul putea declara recurs, astfel că ....mi-e neclar ....
Cu privire la neconcordanţa datei începerii activităţii şi data semnării CIM, sunt lucruri care trebuiau lamurite in fata instantei de fond: ce scrie in CIM cu privire la data intrării în vigoare a CIM, iar dacă acesta nu recunoaşte perioada lucrată anterior semnării CIM, trebuia să solicitaţi instanţei de fond să constate că aţi avut calitatea de salariat al angajatorului de la data prestării efective a activităţii, chiar dacă acea perioadă a fost considerată de probă sau nu a fost înscrisă în CIM, aceasta putând fi dovedită cu pontajul şi statele de plată, martori etc. ;)
Data intrarii in vigoare a contractului este 26.06.2008 si tot atunci si fisa postului ,angajatorul a recunoscut aceasta si a fost obligat sa le prezinte la cererea primei instante.
Daca CIM nu are inregistrat numarul , se prezinta cam asa: Incheiat si inregistrat sub Nr........./2003 in registrul de evidenta al salariatilor ,ce rezulta de aici?X-(
florinsadova a scris:

Daca CIM nu are inregistrat numarul , se prezinta cam asa: Incheiat si inregistrat sub Nr........./2003 in registrul de evidenta al salariatilor ,ce rezulta de aici?X-(


In primul rand rezulta ca angajatorul a savarsit unele ilegalitati.
Recitind ceea ce ati scris, nu cred ca vor fi probleme in recurs. Mai ales datorita faptului ca va sanctioneaza pentru o fapta pe care ati savarsit-o inainte de a fi incheiat CIM.
Multumesc pentru incurajare=D> Maine am recursul apoi mai vedem.

Alte discuții în legătură

Termen executare decizie reintegrare darom darom Executarea voluntara a deciziei de anulare concediere si reintegrare salariat este tinuta de vreun termen? Neexecutarea hot de reintegrare este infractiune cf ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii in cazul admiterii recursului impotriva sentintei de reintegrare in munca Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Stimati colegi supun pre dezbatre urmatorul articol deosebit de interesant, drept urmare astept cu nerabdare opiniile d-voastra, opinie lansata de catre dr. ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere penala pentru neexecutare sentinta? pacurariu maria pacurariu maria Buna in data de 11.02.2010 am inregistrat cererea mea pentru repunerea in drepturi in urma sentintei si plata salariilor.Institutia a facut recurs pe ... (vezi toată discuția)