avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire executor
Discuție deschisă în Executare silită

poprire executor

Buna ziua,
Am girat pe cineva la un CAR, iar executorul judecatoresc mi-a facut numai mie poprire pe salariu, desi persoana respectiva are pensie. Mentionez ca am semnat un angajament de plata care nu prevede obligatia solidara potrivit art. 1443, 1445 si 1447 Cod Civil sau ca renunt la beneficiul de discutie potrivit art. 2300 Cod Civil, ci numai ca imi iau angajamentul ca in cazul neplatii imprumutului "sa achit ratele ramase restante fara alta somatie din partea C.A.R.P.". Consider ca atat CAR-ul, cat si executorul au comis un abuz.
Se poate aplica, in acest caz, art. 1662 Cod Civil?
Pot sa imi recuperez banii? Si daca da, care ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: uivlis2018 , utilizator 09:57, 6 Ianuarie 2018
imi iau angajamentul ca in cazul neplatii imprumutului "sa achit ratele ramase restante fara alta somatie din partea C.A.R.P.".

In contractul de garantie trebuia specificat clar ca dvs.veti plati ratele restante numai in cazul in care beneficiarul se afla in imposibilitate de plata.
Puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de poprire si sa invocati motivele din mesajul de mai sus. Ce e legal nu e intotdeauna si moral.
Nota> dupa ce achitati toate ratele, puteti sa va indreptati cu actiune in instanta impotriva beneficiarului pt recuperarea banilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
prepeleac, utilizator
Va multumesc pentru raspuns!
Datoria s-a stins in noiembrie anul trecut, insa abia acum mi-am dat seama ca ceva este in neregula.
Eu impotriva CAR si a executorului voiam initial sa inaintez o actiune in instanta, dar inteleg ca vor scapa basma curata.
Intr-adevar, nu m-asteptam sa fie moral, cam cum e in politica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare spike888 spike888 buna ziua!eu si cu inca o colega am girat o alta colega de serviciu cu un credit car intre timp persoana pe care am girat nu a mai platit ratele la car si ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a girantilor roxarx roxarx Buna ziua! Mama iubitului meu a facut un imprumut la un CAR, iar el a girat-o. Mama lui nu a platit nici macar o rata, iar asta a dus la executare silita, dupa ... (vezi toată discuția)