avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Măsuri legale - montare antene GSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Măsuri legale - montare antene GSM

Buna ziua,
Am să încerc să fiu succint cu întrebarea. Locuiesc în Germania si stau pentru o perioadă la părinți în Constanța. Datorită unor condiții medicale , printre altele am devenit si electeosensibil si reacționez la factorii de mediu. Nu am să intru în terminologia medicala. În Germania urmează să mă recalificare si sa studiez Baubiologie, un domeniu care se ocupă cu impactul clădirilor asupra sănătății prin factorii de mediu (electrosmog, mucegai, biotoxine, etc). Sunt posesorul unor aparate de măsură profesionale procurate de la o firma nemțească acreditata si recunoscută pe piața nemțească. Nu am verificat daca pentru uniunea europeană este recunoscută dar mai mult ca sigur că da. Am făcut măsurători la mama mea acasă și am constatat valori nepermise dpdv al Baubiologiei. Mamei mele nu îi merge bine de când s-au montat aceste antene pe blocuri. Menționez că pe blocul nostru nu este nici o antena dar pe blocurile din jur...ideea e ca valorile din casă pt frecvente înalte sunt exacerbate...cunosc dpdv chimio-biologic ce se întâmplă la nivel bacterial si molecular sub incidența acestor unde. Am izolat cât am putut prin metode știute de mine (dar neprofesionale) si am redus cât am putut aceste valori dar tot nu ar fi de ajuns. Întrebare: există în România o legislație care să prevadă valorile maximale admise astfel încât să nu fie periclitată sănătatea oamenilor? Valorile sunt exprimate în microwatt pe metru patrat. Sau pot lua ca referință valorile date de Baubiologie din Germania pentru a proceda legal la înlăturarea acestor antene deosebit de nocive? Care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmez....cat costa o astfel de reprezentare legala din partea unui avocat care stăpânește legislația în acest domeniu? Ce șanse sunt de izbândă? Aștept cu interes un răspuns din parte dumneavoastră.

Cu stima, Adrian
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:35, 7 Ianuarie 2018
Gasiti informatii pe larg, aici:
[ link extern ] /
Au fost destule actiuni in instanta ale membrilor unor asociatii de locatari care nu au fost de acord cu avizul dat de asociatie si s-au montat antene GSM. Neexistand o legiferare clara care sa interzica montarea de antene GSM pe blocuri, instantele s-au pronuntat diferit - si pentru demontare antene si pentru mentinerea antenelor montate.
Din link-ul mentionat veti observa ca nici la nivel de UE nu exista o directiva obligatorie pentru tarile membre care sa interzica montarea antenelor GSM, fiind vorba doar de recomandari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea antenelor gsm ContSters62736 ContSters62736 care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ... (vezi toată discuția)
Cum refuz antena gsm pe bloc? diaradu13 diaradu13 va rog spuneti-mi si mie care este procedura prin care se aproba montarea unei antene gsm pe bloc? Eu nu sunt de acord cu ea, datorita radiatiilor puternice pe ... (vezi toată discuția)
Antena gsm Severinaturcu Severinaturcu Buna seara! De curand a aparut o noua problema in blocul in care locuiesc de aproape 20 de ani. Presedintele blocului a venit cu propunerea punerii unei ... (vezi toată discuția)