locuiesc la parter, inainte era un uscator la ultimul etaj pe care il foloseam toti, implicit ca utilizam liftul, uscatorul a fost vandut pt a acoperi o parte din cheltuieli cu acoperisul, in urma unei sedinte s-a hotarat schimbarea liftului, urmand ca fiecare apartament sa plateasca o suma in functie de cati metri patrati are, de zeci de ani nu utilizez liftul, si am cerut in scris sa fiu exclus de la plata ca se poate pune cartela si sa-l foloseasca doar cei ce platesc de la etajele superioare, sau daca trebuie sa platesc, asociatia sa izoleze termic pt eficienta energetica subsolul ca si parte comuna, am primit refuz in ambele situatii. Deci platesc la lift ca este parte comuna, dar nu izoleaza subsolul. Ce pot face in cazul asta?
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ceilalti vecini de la parter ce spun? Nu sunt de aceeasi parte a baricadei? Ei platesc fara sa comenteze?
Atata timp cat nu beneficiati de lift dar sunteti obligat sa platiti pentru reabilitarea liftului, la fel ar trebui si ca ceilalti proprietari sa contribuie la reabilitarea subsolului.
Contestati de fiecare data lista de plata in cazul in care va introduc contributia ptr reabilitarea liftului.
Aveti refuzul scris al asociatiei pentru reabilitarea subsolului?
Chiar si fara el aveti dreptul sa dati in judecata asociatia pentru faptul ca nu reabiliteaza si subsolul.
Articolul 16-L230/2007
(1) Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea sau modernizarea cladirii, pentru reabilitarea termica si eficienta energetica, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura interventiilor, se va avea in vedere mentinerea aspectului armonios si unitar al intregii cladiri.
Viata la bloc obliga la plata de costuri parti comune
Chiar daca nu utilizati liftul va revine obligatia sa achitati lunar c/v intretinere lift
Cu acordul adunarii generale puteti fi scutit de la plata c/v energie electrica aferent utilizare lift,conform disp HG nr 1588/2007
Plata liftului
robert200534
BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)