avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... doresc izolarea termica a parterului in blocul in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

doresc izolarea termica a parterului in blocul in care locuiesc

Buna ziua, in blocul in care locuiesc s-au anvelopat peretii de nord si de sud (lateralele blocului) si eu doresc sa solicit asociatiei sa izoleze termic si planseul dintre parter si subsol.

As dori sa stiu ce lege/normativ prevede aceasta operatiune . Mentionez ca o anvelopare totala a unui bloc cuprinde si aceasta lucrare.
Cel mai recent răspuns: g..e , utilizator 23:42, 18 Martie 2018
Din relatare se intelege ca anveolaparea s-a facut de catre asociatiei fara a se face o reabilitare prin intermediul primariei cu fonduri europene sau alte fonduri.
Nu exista niciun normativ sau lege care sa prevada aceasta operatiune.
Dvs puteti solicita asociatiei sa se faca o reabilitate a subsolului dar va ramane la alegerea proprietarilor sa aprobe o astfel de reabilitare prin hotarare adoptata in adunarea generala.

Articolul 16-L230/2007
(1) Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri pentru consolidarea sau modernizarea clădirii, pentru reabilitarea termică şi eficienţa energetică, potrivit prevederilor legale. Indiferent de natura intervenţiilor, se va avea în vedere menţinerea aspectului armonios şi unitar al întregii clădiri.
Multumesc pentru raspuns.
Intradevar anveloparea s-a facut pe cheltuiala asociatiei. Eu locuiesc la parter si e foarte rece podeaua, subsolul este friguros deoarece are si o iesire spre exterior, acolo unde este o instalatie (hidrofor).

Conform legii pe care o mentionati ar cam fi motivata cererea mea de izolare a planseului din subsol, deoarece vad ca exista obligatia si nu alegerea.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
g..e, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare/anvlopare subsol (tavan). szabyku szabyku Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament aflat la parter. Sub apartament se afla boxe si garaje. In perioadele reci, mai tot timpul am probleme cu frigul ... (vezi toată discuția)
Lift, parte comuna edyeduardo2004 edyeduardo2004 locuiesc la parter, inainte era un uscator la ultimul etaj pe care il foloseam toti, implicit ca utilizam liftul, uscatorul a fost vandut pt a acoperi o parte ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)