avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diminuare pensie de întreținere datorită nașterii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diminuare pensie de întreținere datorită nașterii unui al doilea copil, dovedit ulterior ca nefiind al tatălui. Poate fi obținută reîntregirea pensiei?

Buna ziua,

In ce masura se aplica Decizia 21/19.10.2015 care spune ca norma de hrana nu se mai ia in considerare la calculul pensiei de intretinere in conditiile in care am castigat in instanta in 2014 luarea in calcul a acesteia.

Pe scurt : In anul 2014 In cadrul unui proces intentat de fostul sot pentru diminuarea pensiei de intretinere pt ca i s-a nascut al doilea copil, am castigat includerea in calculul pensiei de intretinere a normei de hrana ( tatal copilului lucreaza in armata ).
Pensia s-a diminuat de la 1/4 la 1/6 insa cu includerea in calcul a normei de hrana .

Ulterior la cateva luni in 2015 (cand inca eram in proces ) acesta a aflat prin test de paternitate ca al doilea copil de fapt nu era copilul lui.
Desi stia acest aspect, l-a tainuit si a continuat cu procesul de diminuare a pensiei.
Problema este ca a tinut acest test ascuns de toata lumea inclusiv de cea de a doua sotie pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului si pt a nu plati fiului legitim cota de 1/4 cuvenita.
La foarte scurt timp ( 1 sapt ) a dus al doilea copil la bunicii materni sub pretextul ca trebuie sa se intoarca la servici (el aflandu-se in concediu de crestere al copilului)
In 2016 dupa ce s-a terminat cu incasarea stimulentului de intoarcere la munca mai repede din concediu de crestere a copilului, si-a asezat ploile , a facut cunoscut testul de paternitate, a divortat (exista decizia instantei ca al doilea copil nu este al lui) insa nu a facut si reintregirea pensiei de la cota de 1/6 la cea de 1/4.

Intrebarile sunt:
1. In cadrul unui proces de reintregire a a pensiei alimentare de la 1/6 la 1/4 , Decizia 21/19.10.2015 a ICCJ care spune ca norma de hrana nu se ia in calculul pensiei alimentare se va aplica si in cazul meu desi am castigat acest drept in instanta in 2014?

2. Eu pot sa cer plata acestei reintregiri de la data la care el a facut testul de paternitate respectiv 2015 avand in vedere ca a tainuit informatia pentru a delapida banii de la stat, a avea avantaje materiale si a nu achita pensia cuvenita fiului meu avand in vedere ca din acel moment nu s-a mai ocupat de cel de al doilea copil ducandu-l la parintii materni ?

Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 9 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1, veti avea pensia 1/4 maxim, dar fara sa includa acea norma de hrana, acum practic se va stabili pensia in noile imprejurari si dpdv al legislatiei si al veniturilor lui, si nevoilor copilului.
2) ce inseamna a facut testul ? Conteaza de cand nu ii mai e copil, de cand exista o hotarare judecatoreasca de tagada de paternitate.
Buna ziua,

Testul l-a facut in 2015 si l-a tainuit ca sa poata lua stimulentul de intoarcere din concediu de crestere al copilului si in plus copilul desi in acte era pe numele lui nu s-a mai aflat in cresterea si ingrijirea lui deoarece l-a dus la parintii materni si nu i-a asiguraty nimic, acestia fiind singurii care il intretineau.
Relatile intre el si mama minorului nu mai erau bune.
Practic el a tainuit acest test din considerente materiale ceea ce poate fi demonstrat.

Putea sa tainuiasca toata viata, legea nu il obliga la nimic, putea sa ramana si acum copilul lui cu toate drepturile ce decurg de aici. De asemenea, nu conteaza ca nu s-a mai ingrijit personal de el. Copilul nu mai e al lui de la data hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoie de un sfat juridic. Am divortat, copilul a ramas in crestere si educare la mine. S-a stabilit o pensie de comun acord de 475 ... (vezi toată discuția)
Norma de hrană se ia în calcul la stabilirea pensiei de întreținere pentru minor? Trafo Trafo Bună ziua ,pentru pensie alimentară pentru un minor ,fiind cadru militar este pus in calcul si norma de hrană!?Va rog daca aveti informații cu privire la ... (vezi toată discuția)
Norma hrana mapn laura1964 laura1964 Buna seara. Am o nedumerire. Norma de hrana se introduce in calculul venitului din care se plateste pensie intretinere minor, sau in conformitate cu decizia ... (vezi toată discuția)