avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CPCiv 1865 - Transmisiunea conventionala cu titlu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CPCiv 1865 - Transmisiunea conventionala cu titlu particular a calitatii procesuale pasive

1. VA DORESC TUTUROR UN AN PLIN DE REALIZARI!
2. Va rog, o sugesie pt.modul in care pot fi introdusi in APEL/recurs actualii titulari ai dreptului de coproprietate asupra terenului de sub constructie.
procesul a inceput in 2001 si ne aflam in RE-RE-JUDECARE RECURS
- obiect = APEL împotriva a 3 încheierii de carte funciară, prin care X si-a inscris si camere ce apartineau apartamentului meu, si implicit, cote indivize mai mari (inclusiv din teren)
Dupa prima casare in rejudecarea apelului am obtinut ca cele 3 incaperi intabulate abuziv de X, sa fie recunoscute de catre instanta ca facand parte din apartamentul meu, si sa-i diminueze lui X cotele indivize de folosinta comuna, de la 65% la 60%.
A 3-a incheiere de CF se refera la terenul de sub constructie (cca 140mp) + o curte f.f.mica (cca 20 mp) – si a fost omisa de toti judecatorii, pana in 2016.
Tot terenul are 4 coproprietari
In CF comuna, teren sunt trecuti 3 coproprietari, al 4-lea STATUL, este omis.
Chiar fara STAT, insumand cotele indivize doar ale celor 3 copropr. , obtimem 105% (depasim 100%)
Din 2001 pana in 2017 au fost citati doar 2 copropr. (eu si X)
Dupa a 2-a casare au fost citati si mostenitorii celui de-al 3-lea copropr.inscris in CF teren.
Acesti mostenitori in 2012 au vandut lui Y, apartamentul cu cota indiviza de teren aferenta, deci mostenitorii NU MAI AU CALITATE PROCESUALA PASIVA
Am aratat instantei actualii titulari ai dreptului de coproprietate indiviza asupra terenului si faptul ca
a intervenit o transmisiune a calitatii procesuale pasive. Am depus contractul lor de vanz-cump.
Instanta de apel a respins introducerea lui Y si a Statului (copropr.indivizi), in prezenta cauza, ca inadmisibina, raportat la art.57 CPC (1865), pt.ca nu este o cauza in prima-instanta, ci e apel impotriva incheierii de CF (in 2001 nu exista plangerea la prima instanta, doar apelul impotriva CF).
Mai apreciaza instanta ca nu este nici caz de transmisiune a calitatii procesuale pasive pt.ca acestia nu sunt inscrisi ca titulari ai dreptului in CF atacata.
(Mai rau este ca noii proprietari sunt inscrisi in alta CF, ca pt.acest imobil teren, sunt 2 carti funciare cu doua adrese diferite ,2 nr.cadastrale, exact pt.aceeasi parcela = un alt proces)
S-A PRONUNTAT O HOT.IN CONTRADICTORIU CU PERS.LIPSITE DE CALITATE PROC.PASIVA.
INTREBARE:
Exista vreo exceptie sau un altfel de cerere prealabila prin care sa fie casata aceasta hot.si trimisa la re-re-re-judecare pentru introducerea in cauza a actualilor titulari ai dreptului???
Va multumesc,
ValB
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
VBREHUI, utilizator

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata pt redobandire proprietate hajnyci hajnyci Buna ziua! Firma noastra are un Certif de atestare a dreptului proptietate asupra unui teren emis de Ministr Agric, padurilor si dezv rurale cu anexa in care ... (vezi toată discuția)
Greselile la cartea funciara crida crida Buna ziua! Am o problema care imi depaseste limitele intelegerii, dar poate ca aveti dvs. vreo idee sau sfat. In 2002, in urma unei sentinte judecatoresti, ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala pasiva a primariei flocaviviana flocaviviana Dragi colegi, O problema interesanta care se tot discuta prin salile de sedinta. CAPACITATEA PROCESUALA PASIVA A PRIMARIEI. Speta este simpla de tot. O ... (vezi toată discuția)