avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... yahoomessenger in instanta civila.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

yahoomessenger in instanta civila.

Buna ziua,
As vrea sa va cunosc parerea in legatura cu posibilitatea folosirii unei convorbiri pe msn ca proba intr-un proces de divort. Convorbirea se afla in arhiva si este intre cei doi ,,combatanti"
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 09:41, 5 Noiembrie 2009
Va propun sa incercati, dar ar fi bine sa mai aveti si alte dovezi (este cam greu de dovedit, ca acea convorbire a avut loc intr-adevar intre cei doi "combatanti", deoarece nimeni nu verifica identitatea celui care-si creaza un cont pentru Messenger).
Puteti sa folositi acea convorbire ca si proba in instanta, dar ramane la latitudinea judecatorului daca o va admite si daca va tine cont de ea. In procesele de divort, martorii sunt probe cheie....asa ca mai bine cautati un martor: poate sa fie si ruda (mai putin descendentii).
In vremurile noastre, ar trebui sa se tina cont si sa fie admise astfel de mesaje.Fiindca ele inlocuiesc scrisorelele din alte vremuri. Atunci ele erau inscrisurile de la dosar, acum , le- a luat locul mess-ul...Daca ar reiesi cu claritate din continutul lor date care sa nu puna la indoiala identitatea celor 2 si relatia pe care o au ... ar putea fi luata in considerare.Totul este ca instana sa o aprobe si sa o analizeze...insa ,intr-adevar, martorii sunt ,,cheia".
Propuneti si aceasta proba ,daca tot o detineti. Aveti insa grija sa nu fiti acuzat de ,,violarea secretului corespondentei" .Pana la urma , era o discutie privata , iar teoretic nu aveati dreptul sa umblati acolo.
dar... era intre mine si ea. este in arhiva calculatorului meu. n-am dreptul sa o deschid?
Credeam ca este oconverstia intre sotie si oalta persoana, conversatie ce contine dovezi de infeidelitate. Daca insa lucrurile stau asa, nu este nicio problema. Propuneti proba.

Alte discuții în legătură

Arhiva yahoo messenger - proba sau nu in instanta? xuser xuser La prima vedere oricine e tentat sa zica ca nu constitue proba in instanta, pentru ca orice se gaseste pe calculatorul cuiva poate fi modificat.Cu un program ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice oana ristea oana ristea Buna ziua, Am descoperit zilele trecuta ca mi-a fost postata pe un blog o conversatie privata (de pe yahoo messenger). As dori sa stiu daca poate fi ... (vezi toată discuția)