avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suscesiunea casei parintesti data copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suscesiunea casei parintesti data copiilor

Buna!As aves o intrebare pentru ca nu stim ce ar fi de facut!Mama noastra a murit acum 4 ani!Dupa 4 ani pe tata lau luat la puscarie!El ar vrea sa ne dea casa parinteasca noua celor 2 copii!Noi fiind in strainatate!!Tata are datori la banci nu stim exact cat!Oare poate sa ne dea casa cu suscesiune ?ce ar trebui facut!Nu as vrea sa batem drumul degeaba pana in Romania si sa nu rezolvam nimic!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:30, 8 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este mai complicata decat pare.
Ca sa nu veniti degeaba in Romania ati putea apela la avocat ca sa analizeze actele si contracte de credit bancar ca sa va poata informa cat mai clar in ce conditii ar fi sau nu posibil.Puteti plati avocatul si daca va aflati in strainatate fara sa fie necesar sa veniti in Romania.
Ar trebui vazuta si hotararea de condamare a tatalui dvs.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si oricum de succesiune nu poate fi vorba decât după deces.
Dacă are datorii/ sechestre/popriri/ipoteci/alte sarcini, ele figurează înscrise la Cartea Funciară astfel încât bunul nu poate fi transmis decât dupa radierea acestora și achitarea datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate recupera sulta menționată într un partaj dacă ... popvip popvip Se mai poate recupera sulta menționată într un partaj dacă aceasta nu a fost solicitata si platita legal în următorii 3 ani de la semnare? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme: fratele meu nu ține seama de sulta primită de la tata și vrea ca moștenirea noastră să fie împărțită în mod egal. este posibil să aibă aceleași drepturi ca mine? taviflavi taviflavi Tata a castigat prin proces o casa prin care trebuia sa ne dea mie si fratelui meu o sulta .Fratele meu si-a primit sulta partea lui,eu nu am primit nici un ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)