avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme: fratele meu nu ține seama de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme: fratele meu nu ține seama de sulta primită de la tata și vrea ca moștenirea noastră să fie împărțită în mod egal. Este posibil să aibă aceleași drepturi ca mine?

Tata a castigat prin proces o casa prin care trebuia sa ne dea mie si fratelui meu o sulta .Fratele meu si-a primit sulta partea lui,eu nu am primit nici un ban urmand sa locuiesc in casa respectiva,tatal meu urmand sa imi faca mie acte.Eu am investit foarte multi bani in casa,casa fiind doar ridicata ,fara tencuiala,geamuri,electricitate, absolut fara nimic practic doar beton, boltari si acoperis.Intre timp tatal a decedat eu nu am acte pe casa iar fratele a venit la mostenire, facand amandoi succesiunea.Acum fratele vrea sa impartim casa egal,nu tine cont nici de sulta pe care a primit-o nici de investitia care am facut-o cu acordul tatalui,tin sa precizez ca locuiesc acolo din 2005 iar tata a decedat in 2017.Este posibil ca fratele sa aiba aceleasi drepturi ca mine?
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:55, 22 Iulie 2018
Inteleg ca ati dezbatut succesiune dupa mama dvs, pe cale judecatoreasca.
S-a pronuntat o sentinta civila, prin care casa a fost atribuita tatalui, iar instanta a stabilit sulte pentru dvs si frate.
Ca sa va raspund la intrebare: da, este posibil.
De ce? Pentru ca banii primiti de frate de a tata, reprezinta cota lui din mostenirea mamei.
Tata a murit si vorbim despre alta mostenire, unde fratele are dreptul la jumatate.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa veniti cu dovezi ca fratele si-a primit sulta in bani, iar dumneavoastra in natura. Apoi trebuie sa dovediti ca ati investit in constructie cu chitante, facturi, transferuri bancare, martori, etc. Cand aveti toate dovezile evaluati proprietatea, negociati si daca nu ajungeti la o intelegere deschideti proces. Nu aveti dovezi? Sunteti bun de plata.
Dovada ca sulta a fost platita este ordinul de plata si confirmarea bancii, ca s a virat valoarea sultei in cont. Este suficientă aceasta dovada? Va întreb pentru ca ma confrunt cu o situatie asemanatoare.
Nu. Cel care a primit banii trebuie să dea o declarație în forma autentica (la notar) ca a primit sulta.
Declarația o depuneti dvs la Cartea Funciară pentru radiere.
Va multumesc pentru raspuns! Si daca nu vrea sa dea declaratia la notar? Nu vrea sa o dea!

raluk0207 a scris:

Nu. Cel care a primit banii trebuie să dea o declarație în forma autentica (la notar) ca a primit sulta.
Declarația o depuneti dvs la Cartea Funciară pentru radiere.

Alte discuții în legătură

Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Tata a murit in 14 martie 2020. sora lui acum vrea sa-l dea afara ... florali florali Tata a murit in 14 martie 2020. Sora lui acum vrea sa-l dea afara din casa de la tara pe fratele meu sau sa ii dea 10.000 de euro. Tata are testament de la ... (vezi toată discuția)