avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Retinerile din diurna in 2018 (si 2017)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Retinerile din diurna in 2018 (si 2017)

Buna ziua!

Caut de ceva vreme pe internet procentele ce se retin din diurna si nu gasesc nimic clar. Ma intereseaza care este valoarea diurnei nete (calculata la o diurna bruta). Diurna este acordata de o companie privata si depaseste valoarea de 42,5 lei.

Pentru 2018 inteleg ca din diferenta de la 42.5 lei din diurna bruta se retin 45% (10% impozit, 25% pensii si 10% sanatate)?

Pentru 2017 nu inteleg exact modul de calcul.

Societatea ne-a marit valoarea diurnei brute, dar nu sunt convins ca valoarea neta este mai mare decat cea de anul trecut.

Ma puteti lamuri? Mentionez ca vorbesc despre conditii normale de munca si diurna acordata pentru deplasari in tara.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Cuantum diurna oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Un salariat a mers într-o delegaţie în altă localitate, în interes de serviciu. Delegaţia a fost pentru orele 8 - ... (vezi toată discuția)
Diurna legal angajat sector privat marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este diurna legal ptr.un angajat dintr-un srl. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Diurna si decont cazare minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)