In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii privind coordonarea proiectului, fie pentru diseminare in cadrul conferintelor. As vrea sa stiu care este valoarea diurnei /zi in tara? Am stat in Bucuresti 3 zile, dar nu am stat la hotel am stat la o prietena pot solicita 45 ron pentru cazare chiar daca nu am factura? Am fost si la Chisinau la o conferinta, acolo am fost cu trenul la cuseta si mi-a oprit biletele controlorul/impegatul de tren ( la toata lumea nu doar mie), nici la hotel nu mi-a dat factura, am in schimb adeverintele, diplomele, fotografiile de la conferinta cum pot solicita diurna pentru international, ce valoare?
Pentru decontarea cheltuielilor de cazare trebuie sa aveti un document justificativ (factura in principal). Acordarea diurnei la intern sau extern , trebuia convenita in principiu cu angajatorul , daca sunteti intr-o situatie de delegare (schimbarea locului muncii din dispozitia angajatorului),
Delegarea se realizeaza in principal ca urmare a unui ordin de deplasare . Pentru deplasari in tara trebuie sa validati cu stampila, semnatura clientului/potentialului client/organizatorul faptul ca ati fost acolo.
Deci, ca o concluzie, toate aspectele legate de decontarea, cazarii, transportului, diurnei cu ocazia delegarii/detasarii trebuie stabilite cu angajatorul (daca aveti calitatea de salariat) .
Diurna la intern este 42.5 lei/zi (nivelul deductibil al diurnei) si se acorda pe zile calendaristice ptr hrana, transport in interiorul localitatii , cheltuieli marunte.
Diurna la extern este de 35 eur/zi multiplicata cu 2,5 , pentru anumite tari (depinde unde v-ati deplasat)
Cazarea- se deconteaza in baza facturii sau al altui document justificativ
Transport- decontare in baza unui document justificativ.
Plata deplasari
minanika
Buna ziua,
In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)