avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Diurna si decont cazare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Diurna si decont cazare

Buna ziua,

In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii privind coordonarea proiectului, fie pentru diseminare in cadrul conferintelor. As vrea sa stiu care este valoarea diurnei /zi in tara? Am stat in Bucuresti 3 zile, dar nu am stat la hotel am stat la o prietena pot solicita 45 ron pentru cazare chiar daca nu am factura? Am fost si la Chisinau la o conferinta, acolo am fost cu trenul la cuseta si mi-a oprit biletele controlorul/impegatul de tren ( la toata lumea nu doar mie), nici la hotel nu mi-a dat factura, am in schimb adeverintele, diplomele, fotografiile de la conferinta cum pot solicita diurna pentru international, ce valoare?
Ultima modificare: Joi, 27 Decembrie 2018
minanika, utilizator
Cel mai recent răspuns: minanika , utilizator 22:14, 18 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Pentru decontarea cheltuielilor de cazare trebuie sa aveti un document justificativ (factura in principal). Acordarea diurnei la intern sau extern , trebuia convenita in principiu cu angajatorul , daca sunteti intr-o situatie de delegare (schimbarea locului muncii din dispozitia angajatorului),
Delegarea se realizeaza in principal ca urmare a unui ordin de deplasare . Pentru deplasari in tara trebuie sa validati cu stampila, semnatura clientului/potentialului client/organizatorul faptul ca ati fost acolo.

Deci, ca o concluzie, toate aspectele legate de decontarea, cazarii, transportului, diurnei cu ocazia delegarii/detasarii trebuie stabilite cu angajatorul (daca aveti calitatea de salariat) .

Diurna la intern este 42.5 lei/zi (nivelul deductibil al diurnei) si se acorda pe zile calendaristice ptr hrana, transport in interiorul localitatii , cheltuieli marunte.

Diurna la extern este de 35 eur/zi multiplicata cu 2,5 , pentru anumite tari (depinde unde v-ati deplasat)

Cazarea- se deconteaza in baza facturii sau al altui document justificativ
Transport- decontare in baza unui document justificativ.
Ultima modificare: Vineri, 28 Decembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata deplasari minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)
Ordin de deplasare dionis456 dionis456 Buna ziua, Am si eu o mica nelamurire, sper sa fi scris un topicul corect. A trebuit sa fac o deplasare, inafara tarii, la un client. Iar acum firma de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in strainatate lordu lordu S-a modificat legea privind cheltuielile cu deplasarile in strainatate? Am auzit o \"poveste\": daca stai mai mult de o saptamana plecat in strainatate firma ... (vezi toată discuția)