avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raport intocmit de curtea de conturi la o institutie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raport intocmit de curtea de conturi la o institutie bugetara

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca raportul (cred ca asa se numeste) intocmit in urma unui control efectuat de curtea de conturi la o institutie bugetara este public ?
Cum pot sa intru legal in posesia unui astfel de document ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:04, 15 Octombrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Actele de control intocmite de Camerele teritoriale de Conturi se comunica numai entitatii verificate, potrivit dispozitiilor din Regulamentul privind organizarea şi desfasurarea activitatilor specifice Curtii de Conturi, precum si valorificarea actelor rezultate din aceste activitati, publicat in Monitorul Oficial nr. 78 din 10 februarie 2009. Redau, mai jos, art. 64 si art. 65 din acesta.

64. Actele de control care trebuie semnate bilateral se înregistrează la registratura entităţii verificate. Numărul de înregistrare se menţionează în finalul actului de control.
În vederea semnării, actele de control menţionate mai sus se depun/transmit entităţii verificate, însoţite de o adresă, semnată de auditorii publici externi care au efectuat controlul, prin care se stabileşte şi termenul pentru semnare.
În adresă se menţionează şi dreptul entităţii verificate de a formula şi de a transmite obiecţiuni la actul de control în termenul-limită de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării actului de control la entitatea verificată.
Totodată, se precizează şi structura Curţii de Conturi şi adresa acesteia unde se depun/transmit obiecţiunile.
Termenul pentru semnarea procesului-verbal de constatare de către reprezentanţii legali ai entităţii verificate şi, după caz, a notei de constatare este de până la 5 zile lucrătoare de la data înregistrării actului de control la registratura entităţii verificate sau data confirmării de primire când actul se transmite acesteia prin poştă.
65. Procesele-verbale de constatare şi notele de constatare se pot afla în următoarele situaţii:
- semnate fără obiecţiuni de către reprezentanţii legali ai entităţii controlate. În acest caz se procedează de îndată la valorificarea actelor de control;
- semnate cu obiecţiuni de către reprezentanţii legali ai entităţii verificate. În acest caz valorificarea actelor de control se face după primirea obiecţiunilor, dar nu mai târziu de 15 zile lucrătoare de la înregistrarea actelor de control la registratura entităţii verificate;
- refuzate să fie semnate. Acest fapt se menţionează ca atare de către auditorii publici externi la finalul actului de control. În acest caz, după expirarea celor 15 zile lucrătoare de la data înregistrării actului de control la entitatea verificată, termen în care aceasta are dreptul de a depune obiecţiuni, se procedează de îndată la valorificarea constatărilor înscrise în actul de control.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie emisa de camera de conturi judeteana irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 O decizie a Camerei de Conturi Judetene unde poate fi contestata si in cat timp de la primirea ei ? (vezi toată discuția)
Contestatie! control curtea de conturi! anda_ada2003 anda_ada2003 Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari: 1.Care sunt pasii de urmat in vederea contestarii Procesului verbal de constatare al Curtii de Conturi? 2. ... (vezi toată discuția)
Atributii curtea de conturi smenboom smenboom Salut! Poate Curtea de Conturi sa intervina in contractul dintre o Primarie si un prestator de servicii (firma de consultanta) in sensul de a cere ... (vezi toată discuția)