Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1.Care sunt pasii de urmat in vederea contestarii Procesului verbal de constatare al Curtii de Conturi?
2. Comportamentul auditorilor publici a fost unul deplorabil, ce masuri s-ar putea lua in aceasta privinta?
Inainte de a semna procesul verbal puteti sa faceti obiectiuni la acesta sau sa-l semnati cu obiectiuni.Pentru a putea contesta trebuie sa asteptati decizia Camerei de Conturi Judetene pe care o atacati in 15 zile la Curtea de Conturi.Numai dupa ce primiti de la Curtea de Conturi raspuns puteti contesta la Curtea de Apel Bucuresti decizia primita.
HG 1/2009 Analiza ºi soluþionarea contestaþiei la decizie 92. Împotriva mãsurilor dispuse prin decizie, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data primirii acesteia, partea interesatã poate depune contestaþie la structura Curþii de Conturi care a emis decizia. 93. În cazul în care contestaþia este depusã la altã structurã a Curþii de Conturi decât cea care a emis decizia, contestaþia se considerã valabilã dacã a fost introdusã în termen. În aceastã situaþie, contestaþia este redirecþionatã de cãtre structura care a primit contestaþia la structura emitentã a deciziei.
94. Termenul de 15 zile lucrãtoare pentru contestarea deciziei nu cuprinde ziua primirii deciziei ºi nici ziua expedierii contestaþiei.
95. Termenul care se sfârºeºte într-o zi de sãrbãtoare legalã sau când serviciul este suspendat se va prelungi pânã la sfârºitul primei zile de lucru urmãtoare.
96. Nedepunerea contestaþiei în termen atrage decãderea, cu excepþia cazului în care entitatea verificatã dovedeºte cã a fost împiedicatã printr-o împrejurare mai presus de voinþa ei. În acest caz, contestaþia se va depune în termen de 15 zile lucrãtoare de la încetarea "împiedicãrii", cu prezentarea motivelor care au determinat aceastã situaþie.