avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie! Control curtea de conturi!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie! Control curtea de conturi!

Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1.Care sunt pasii de urmat in vederea contestarii Procesului verbal de constatare al Curtii de Conturi?
2. Comportamentul auditorilor publici a fost unul deplorabil, ce masuri s-ar putea lua in aceasta privinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
anda_ada2003, utilizator
Cel mai recent răspuns: dorub , utilizator 11:51, 3 Martie 2010
1. Contestati PV de constatare a contraventiei in termenul si la instanta indicate in PV.

2. Depuneti o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva acelor persoane. ;)
Inainte de a semna procesul verbal puteti sa faceti obiectiuni la acesta sau sa-l semnati cu obiectiuni.Pentru a putea contesta trebuie sa asteptati decizia Camerei de Conturi Judetene pe care o atacati in 15 zile la Curtea de Conturi.Numai dupa ce primiti de la Curtea de Conturi raspuns puteti contesta la Curtea de Apel Bucuresti decizia primita.
HG 1/2009
Analiza ºi soluþionarea contestaþiei la decizie
92. Împotriva mãsurilor dispuse prin decizie, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data primirii acesteia, partea interesatã poate depune contestaþie la structura Curþii de Conturi care a emis decizia. 93. În cazul în care contestaþia este depusã la altã structurã a Curþii de Conturi decât cea care a emis decizia, contestaþia se considerã valabilã dacã a fost introdusã în termen. În aceastã situaþie, contestaþia este redirecþionatã de cãtre structura care a primit contestaþia la structura emitentã a deciziei.
94. Termenul de 15 zile lucrãtoare pentru contestarea deciziei nu cuprinde ziua primirii deciziei ºi nici ziua expedierii contestaþiei.
95. Termenul care se sfârºeºte într-o zi de sãrbãtoare legalã sau când serviciul este suspendat se va prelungi pânã la sfârºitul primei zile de lucru urmãtoare.
96. Nedepunerea contestaþiei în termen atrage decãderea, cu excepþia cazului în care entitatea verificatã dovedeºte cã a fost împiedicatã printr-o împrejurare mai presus de voinþa ei. În acest caz, contestaþia se va depune în termen de 15 zile lucrãtoare de la încetarea "împiedicãrii", cu prezentarea motivelor care au determinat aceastã situaþie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie emisa de camera de conturi judeteana irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 O decizie a Camerei de Conturi Judetene unde poate fi contestata si in cat timp de la primirea ei ? (vezi toată discuția)
Proces verbal primit cu intarziere clausy clausy am primit pv intocmit in data de 03.05.2009 pe data de 03.06.2009. pot sa fac plangere prin care sa cer anularea acestui pv pt ca l-am primit dupa 30 de zile? (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil si perderea postului iordache_stefania iordache_stefania Lucrez la o institutie publica avand functia de auditor , iar de 11 luni sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani. As vrea sa stiu si eu daca exista ... (vezi toată discuția)