Buna ziua! Doresc sa stiu daca indeplinesc criteriile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului. Sunt eleva la zi, acesta fiind ultimul an si voi termina la data de 25 mai 2018. Voi da nastere copilului in martie 2018. Vreau sa mai mentionez ca in anul 2016 in vacanta de vara am lucrat cu contract de 4 ore timp de 2 luni si in vara anului 2017 am lucrat la 8 ore tot 2 luni. Voi primi indemnizatie si care ar fi suma acesteia. Multumesc anticipat!
Buna seara! Vei putea beneficia de indemnizație. Vei avea nevoie de o cerere pe care trebuie sa o semneze directorul liceului, in care se specifica situatia școlară. Am fost si eu in aceeasi situație. Sper ca te ajuta răspunsul! O seara bună!
Va trebuie o adeverința eliberată de instituția de învățământ, care să ateste frecventarea cursurilor fără întrerupere, până la data solicitării indemnizatiei.
Actele necesare pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului :
- cerere tip
- actul de identitate al solicitantului – (copie si original);
- certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original), hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
- certificat de casatorie (copie si original);
- livret de familie;
- adeverința eliberată de instituția de învățământ, care să ateste frecventarea cursurilor fără întrerupere, până la data solicitării indemnizatiei.
Actele se depun la Primaria in raza careia aveti domiciliul.