avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere contract de munca-crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere contract de munca-crestere copil

Buna ziua! Pe 2 septembrie ar trebui sa intru in concediu de crestere copil, deoarece mi se termina concediul de maternitate. Problema este ca eu sa lucrez in invatamant si am contract de angajare pe perioada determinata care se incheie la data de 31 august. Cum ar putea scoala sa imi incheie contractul, sa imi dea cererea daca contractul se incheie inainte de data de 2 septembrie. Multumesc!!
Buna ziua,

Contractul de munca inceteaza la data convenita, cf art 56 Codul Muncii, la data expirarii.

Asta nu va afecteaza insa la obtinerea indemnizatiei ptr cresterea copilului .
Veti solicita adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni de la ultimul angajator.Modul de inchidere a contractului nu afecteaza stagiul de cotizare. Eimportant sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni. Daca ati lucrat la doi angajatori, veti solicita de la ambii adeverinte.

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului
Indemnizatiile pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care in ultimele 24 de luni anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni consecutiv venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului.

Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate in care persoana indreptatita:

si-a insotit sotul in misiune permanenta in strainatate;
a beneficiat de indemnizatie de somaj;
a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;
a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2/3 ani;
a beneficiat de pensie de invaliditate;
a beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare/perfectionare profesionala din initiative/cu acordul angajatorului;
a urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar postuniversitar sau liceal organizat potrivit legii;
se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.
pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva.
Nu va trebuie nicio cerere de la angajator , veti depune copia deciziei de incetare a c.i.m. in loc de decizia de suspendare a c.i.m.

Angajatorul nu elibereaza adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni .
Acte necesare indemnizatie crestere copil 2018

-cerere tip
-actul de identitate al solicitantului – (copie si original);
-certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original), hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
-certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
-certificat de casatorie (copie si original);
-livret de familie;
-adeverinta eliberata de angajator din care sa rezulte ca persoana indreptatita: a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului, nivelul lunar al acestora, prima si ultima zi de concediu de maternitate, data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediul de lauzie, prima zi de concediu de cresterea copilului;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil adelina_bogdana adelina_bogdana Va rog daca stie cineva cat mai este alocatia la copii sub 2 ani? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O tanara , care nu a muncit nicioadata in situatia in care va naste un copil va primi indemnizatia pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)