avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

Bună seara,
Ma numesc Alexandru Maciuceanu, și as avea rugămintea sa ma îndrumați cum trebuie sa procedez pentru a mi face reabilitarea. În 2003 am fost condamnat la 2,6 ani cu suspendare în baza art.208-209 c.p.in anul 2005 am avut o condamnare cu executare la 3 ani printre care mi sa adăugat și suspendarea de 2,6 ani,în final am rămas la 5,6 ani cu executare,din care am efectuat 3,8 ani.in anul 2008 m am liberat. Întrebarea mea este dacă as putea sa mi fac reabilitarea sa pot avea un cazier curat.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Maciuceanu Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maciuceanu Alexandru , utilizator 08:15, 9 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să faceți cerere de reabilitare la instanța care a judecat cauza in primă instanță sau la instanta corespunzătoare de la domiciliul dvs.
(3) În cerere trebuie să se menţioneze:

a) adresa condamnatului, iar când cererea este făcută de altă persoană, adresa acesteia;

b) condamnarea pentru care se cere reabilitarea şi fapta pentru care a fost pronunţată acea condamnare;

c) localităţile unde condamnatul a locuit şi locurile de muncă din tot intervalul de timp de la executarea pedepsei şi până la introducerea cererii, iar în cazul când executarea pedepsei a fost prescrisă, de la data rămânerii definitive a hotărârii şi până la introducerea cererii;

d) temeiurile cererii;

e) indicaţii utile pentru identificarea dosarului şi orice alte date pentru soluţionarea cererii.

(4) La cerere se anexează actele din care reiese că sunt îndeplinite condiţiile reabilitării.

Detalii: [ link extern ]
Cu respect, va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar D.Laur D.Laur Buna ziua, am fost condamnat in anul 1997 la 10 ani de inchisoare cu executare, din care am exrcutat 6,4 ani, mentionez ca am fost condamnat in baza art. ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar tooony tooony In anul 1994 am fost condamnat lao pedepsa de 7 luni inchisoare la locul de munca,care bineinteles am executat-o.Azi..dupa 16 ani...mi-am scos cazierul...si am ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca raoul gonzales raoul gonzales am si eu o intrebare in 1995 am fost condamnat la 6 luni inchisoare (abuz incredere) si 1996 la 1 an si 8 luni (pt furt) cu suspendare ce pasi trebuie facuti ... (vezi toată discuția)