Am permis de italia de 5 ani iar in romania am luat o singura amenda pentru nepurtarea centuri iar acum mai oprit organele de politie pentru verificare masini ( imi expirase asigurarea si itp de 3 luni) miau retinut si permisul dar nu au putut verifica daca este bun sau fals ( nu au mai vazut asa permis ) ce pot face
Sunteti in RO sau IT?
Masina este inmatriculata in RO sau IT?
Pentru ce motiv v-au retinut permisul?
Pentru lipsa asigurarii si iTP nu se retine permisul ci certificatul de inmatriculare si placutele cu nr de inmatriculare ptr lipsa asigurarii.
Functie de tara in care este inmatriculata masina platiti asigurarea RCA si faceti ITP (daca masina este inmatriculata in RO trebuie sa faceti ITP la RAR), dupa obtinerea documentelor va prezentati cu ele la politie pentru restituirea certificatului de inmatriculare si a placutelor.
Faptul ca nu au mai vazut permise emise de autoritatile italiene nu constituie motiv pentru retinere.
Pentru retinerea certificatului de inmatriculare se elibereaza o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, adica nu puteti circula cu masina respectiva, daca permisul nu este suspendat puteti circula cu alta masina care are actele in regula, asigurare si ITP.
V-au eliberat o dovada cu drept de circulatie in schumbul retinerii permisului?
Puteti face o sesizare pentru retinerea abuziva a permisului de conducere.