avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Am permis de italia de 5 ani iar in romania am luat o singura amenda pentru nepurtarea centuri iar acum mai oprit organele de politie pentru verificare masini ( imi expirase asigurarea si itp de 3 luni) miau retinut si permisul dar nu au putut verifica daca este bun sau fals ( nu au mai vazut asa permis ) ce pot face
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:54, 9 Ianuarie 2018
Sunteti in RO sau IT?
Masina este inmatriculata in RO sau IT?
Pentru ce motiv v-au retinut permisul?
Pentru lipsa asigurarii si iTP nu se retine permisul ci certificatul de inmatriculare si placutele cu nr de inmatriculare ptr lipsa asigurarii.
Functie de tara in care este inmatriculata masina platiti asigurarea RCA si faceti ITP (daca masina este inmatriculata in RO trebuie sa faceti ITP la RAR), dupa obtinerea documentelor va prezentati cu ele la politie pentru restituirea certificatului de inmatriculare si a placutelor.
Faptul ca nu au mai vazut permise emise de autoritatile italiene nu constituie motiv pentru retinere.
Pentru retinerea certificatului de inmatriculare se elibereaza o dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, adica nu puteti circula cu masina respectiva, daca permisul nu este suspendat puteti circula cu alta masina care are actele in regula, asigurare si ITP.
V-au eliberat o dovada cu drept de circulatie in schumbul retinerii permisului?
Puteti face o sesizare pentru retinerea abuziva a permisului de conducere.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate rin82 rin82 Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus ... (vezi toată discuția)
Mi s-au retinut documentele masinii fara motiv marius_matca marius_matca va slut pe toti acum o luna in urma mam tezit cu un agent de politie la mn acasa cerandu_mi documentele masini si personale,dupa cateva zile ma cheama la ... (vezi toată discuția)