avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordonanta presedintiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordonanta presedintiala

sotul meu a introdus o asemenea ordonanta deoarece considera ca eu,sotia lui i.am ingradit dreptul de a uza de autoturismul proprietate personala.
intr-adevar,el plecand de acasa,masina a ramas in fata blocului
nu mi.a cerut.o niciodata(probabil ca stia ca nu i.o dau)
intrucat am nevoie de masina pt a transporata minora ce a rezultat in urma casatoriei la gradinita,care este destul de departe de domiciliu si intrucat eu lucrez si noaptea,f departe de domiciliu,consider ca sunt indreptatita in a pastra masina.
mentionez ca el este ziarist si a invocat in dosar faptul ca ii trebuie autoturismul in interes de serviciu iar,eu nu sunt de acord ca masina muncita de mine sa fie birjarita pentru 3 meciuri.
ce sanse are ca cererea sa.i fie admisa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: nic1 , utilizator 21:00, 21 Octombrie 2009
Depinde ce doreste sotul Dvs. Poate ca doreste stabilirea unui orar pentru utilizarea masinii. In cazul in care el doresta sa aiba masina numai pentru el, atunci nu prea are sanse dupa pararea mea.

Cea ce priveste latura nejuridica: Cred ca sunt probleme mult mai mari, decat intrebarea ca cine sa ia masina. O intelegere amiabila ar fi o solutie mult mai rapida, ieftina si mult mai putin nociva din punct de vedere familiar si social.

Va rog sa ma scuzati daca ceea ce am spus vi-se pare jiginitor. Nu este intentia mea de a va jigni, dar nici nu am auzit inca de asa ceva pentru utiliziarea unui autoturism ...
pentru ca ordonanta sa fie admisibila, sotul va trebui sa faca dovada existentei unui proces aflat pe rol, avand obiect divort si partaj; totodata, va trebui sa demonstreze ca a apelat la aceasta forma speciala, a ordonantei predesintiale, in vederea pastrarii unui drept al lui care s-ar pierde prin intarziere , pentru prevenirea unei pagube iminente si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar putea ivi cu prilejul unei executari.
Din cele relatate, ma indoiesc ca instanta va admite o astfel de cerere, aceasta fiind de esenta dreptului comun, unde sotii, in cadrul procesului de partaj, vor arata bunurile obtinute in timpul casatoriei, cota de contributie a fiecaruia si impartirea acelor bunuri, la finalul judecatii.
Faptul ca a plecat de acasa si dvs. nu i-ati dat "jucaria" preferata nu are temei juridic, va trebui sa parcurgeti amindoi cele doua etape, divort si partaj, instanta urmand sa stabileasca, in cazul in care nu va intelegeti, cum se va face impartirea bunurilor comune.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Doinita Stingaciu, Avocat
pot depune luni o intampinare facuta de mine avand in vedere ca procesul este miercuri?
multumesc
nu mai sunteti in termen pentru a depune intampinarea prin serviciul registratura .
insa o puteti depune chiar la termen , miercuri .
se va acorda amanare pt ca reclamantul sa ia la cunostinta despre continutul intampinarii .
multumesc

Alte discuții în legătură

Citatie pentru divort radu69 radu69 In urma cu patru ani fiecare cu munca lui ne cam indepartam unul de celalalt, ma simteam neglijat si am ajuns sa parasesc domiciliul conjugal.Dupa doua luni ... (vezi toată discuția)
Cat costa si cum decurge un partaj? viorelmirza viorelmirza Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)
A vandut masina! nic1 nic1 buna ziua. problema mare! in timpul casatoriei am cumparat un autoturism.fiind despartiti in fapt, sotul meu a vandut masina tatalui lui fara stirea ... (vezi toată discuția)