Depinde ce doreste sotul Dvs. Poate ca doreste stabilirea unui orar pentru utilizarea masinii. In cazul in care el doresta sa aiba masina numai pentru el, atunci nu prea are sanse dupa pararea mea.
Cea ce priveste latura nejuridica: Cred ca sunt probleme mult mai mari, decat intrebarea ca cine sa ia masina. O intelegere amiabila ar fi o solutie mult mai rapida, ieftina si mult mai putin nociva din punct de vedere familiar si social.
Va rog sa ma scuzati daca ceea ce am spus vi-se pare jiginitor. Nu este intentia mea de a va jigni, dar nici nu am auzit inca de asa ceva pentru utiliziarea unui autoturism ...
pentru ca ordonanta sa fie admisibila, sotul va trebui sa faca dovada existentei unui proces aflat pe rol, avand obiect divort si partaj; totodata, va trebui sa demonstreze ca a apelat la aceasta forma speciala, a ordonantei predesintiale, in vederea pastrarii unui drept al lui care s-ar pierde prin intarziere , pentru prevenirea unei pagube iminente si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar putea ivi cu prilejul unei executari.
Din cele relatate, ma indoiesc ca instanta va admite o astfel de cerere, aceasta fiind de esenta dreptului comun, unde sotii, in cadrul procesului de partaj, vor arata bunurile obtinute in timpul casatoriei, cota de contributie a fiecaruia si impartirea acelor bunuri, la finalul judecatii.
Faptul ca a plecat de acasa si dvs. nu i-ati dat "jucaria" preferata nu are temei juridic, va trebui sa parcurgeti amindoi cele doua etape, divort si partaj, instanta urmand sa stabileasca, in cazul in care nu va intelegeti, cum se va face impartirea bunurilor comune.