avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat costa si cum decurge un partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat costa si cum decurge un partaj?

Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ca vrea si partaj. Din cate stiu, totul se calculeaza jumate-jumate. Ea sustine ca atunci cand ne-am casatorit, ea avea apartament (cu o camera) si eu nu, ca ea (lucrand in SIDEX) avea salariul mai mare decat mine (care pana acum 3 ani, am fost ziarist, cu un salariu de 4,5 mil.) si ca i s-ar cuveni mai mult. Nu tine cont de faptul ca pentru a ne muta de la o camera la doua au contribuit parintii mei si tot ei m-au ajutat sa iau si o masina, care s-a dus cand am trecut de la 2 la 3 camere, unde stam acum, impreuna cu fiul nostru, student, in varsta de 21 de ani. Partea frumoasa este ca dupa divort (acum 2 saptamani) am castigat o masina Skoda Fabia la un concurs... La asta stiu sigur ca n-are niciun drept. Dar la apartament ce drepturi are, cand ea sustine ca ea a facut C.A.R. sa punem centrala, sa ia masina de spalat si ca n-am niciun drept nici la combina frigorifica pe care a castigat-o ea in timpul casatoriei, la un concurs... CUM SE PROCEDEAZA ? rebuie neaparat sa-mi iau si eu un avocat si conteaza de care este "mai tare in clanta"??? :stunned:
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:56, 10 Mai 2010
da, se pare ca trebuie sa va luati si dvs un avocat... si, da! conteaza cine este mai tare in clanta in sensul ca cine stie sa administreze mai bine cauza in favoarea clientului sau, ala va castiga procesul.. mai exista si riscul ca dvs sa castigati procesul si avocatii sa castige banii de pe bunul partajabil
Toate bunurile comune (dobandite in timpul casatoriei) se evalueaza de catre experti judiciari. Valoarea totala a bunurilor comune se imparte intre cei doi fosti soti, de regula jumatate-jumatate. Exista insa si cazuri, foarte rare, in care bunurile comune se impart in alte procentaje.
lasati-o pe dansa sa deschida actiune de partaj ( poate se razgandeste cand afla cat trebuie sa plateasca). vedeti ce anume cere si abia apoi vb cu un avocat pt asistare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj viorelmirza viorelmirza Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)
Partaj - divort chiken71 chiken71 Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani . La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a ... (vezi toată discuția)