Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani .
La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a sotiei . Casa aceea s-a vandut, locuim in prezent intrun aprtament cu trei camere cumparat din banii de pe casa . Tot cu banii de pe casa s-a mai cumparat la momentul respectiv si o masina, care intre timp s-a vandut si s-au mai cumparat doua ( succesiv ) . In caz de divort, care este solutia de partaj pentru situatia aceasta ?
legal ar fi sa se imparta la doi bunurile comune. avand in vedere ca casa si masinil au fost cumparate in timpul casatoriei aceste au regim juridic de bun comun. moral este ele sa ramana sotiei intrucat au fost cumparate din banii proveniti din mostenire.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte, dar eu nu am chiar nimic din bunuri tinand cont ca de 11 ani tot fac imprumuturi si mai am de platit la rate pana in 2018?
Pentru ca banii de pe casa nu au fost suficienti pentru a ne asigura amenajarea apartamentului sau pentru a lua cea de-a treia masina .
speta o avantajeaza pe sotie in cazul unui divort cu partaj insa puteti ramane si dumneavoastra cu ceva ...daca masinile sunt cumparate pe numele dumneavoastra si le utilizati. le puteti vindeB-)
Pentru imbunataririle efectuate la imobile puteti formula actiune in pretentii daca detineti documente si aveti martori cu care sa sustineti actiunea