Buna ziua, sunt casatorit de 11 ani, am un baiat de 9 ani .
La momentul casatoriei, locuiam in casa soacrei mele care intre timp a decedat. Deci casa era a sotiei . Casa aceea s-a vandut, locuim in prezent intrun aprtament cu trei camere cumparat din banii de pe casa . Tot cu banii de pe casa s-a mai cumparat la momentul respectiv si o masina, care intre timp s-a vandut si s-au mai cumparat doua ( succesiv ) . In caz de divort, care este solutia de partaj pentru situatia aceasta ?
Da, este vorba de un drept de creanta adica aveti dreptul la niste bani.
Ar trebui sa va angajati avocat intrucat va fi ceva de lucru.
Poate aveti si noroc sa nu stie sotia ce drepturi are.
Depinde si ce avocat isi angajeaza deoarece si ea trebuie sa isi dovedeasca sustinerile ca si dvs.
Daca va exista echilibru in proces e posibil sa va intelegeti.
Depinde si cum veti fi consiliati de avocati.
bunurile sunt comune si se prezuma ca fiecare are jumatate din fiecare bun, la fel se vor imparti si imprumuturile daca cu acei bani ati cumparat bunuri, ati facut imbunatatiri. sotia poate cere o cota majorata dar va trebui sa probeze ca a avut o contributie mai mare, ca mostenirea ei e undeva in bunurile astea.
Mult mai castigati veti fi daca veti apela la procedura medierii pentru acest partaj. Putini cunosc avantajele solutionarii prin mediere a acestor litigii.
Desi bunurile sunt prezumate ca fiind comune sansele sotiei de a obtine 100 la suta sunt atat de mari incat nu am mai intalnit un astfel de caz.Singura problema a sotiei ar fi timbrajul...
Cu medierea ar fi avantajos pentru sotie.
Pentru sot ar fi preferabil procesul care l-ar mentine cu sanse daca are noroc si evident daca ar vrea sa se judece...
Ar fi interesant de vazut cum va fi redactata actiunea de sotie...
Daca actiunea va fi redactata defectuos se relanseaza sanse sotului.