avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort + partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort + partaj

Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ca vrea si partaj. Din cate stiu, totul se calculeaza jumate-jumate. Ea sustine ca atunci cand ne-am casatorit, ea avea apartament (cu o camera) si eu nu, ca ea (lucrand in SIDEX) avea salariul mai mare decat mine (care pana acum 3 ani, am fost ziarist, cu un salariu de 4,5 mil.) si ca i s-ar cuveni mai mult. Nu tine cont de faptul ca pentru a ne muta de la o camera la doua au contribuit parintii mei si tot ei m-au ajutat sa iau si o masina, care s-a dus cand am trecut de la 2 la 3 camere, unde stam acum, impreuna cu fiul nostru, student, in varsta de 21 de ani. Partea frumoasa este ca dupa divort (acum 2 saptamani) am castigat o masina Skoda Fabia la un concurs... La asta stiu sigur ca n-are niciun drept. Dar la apartament ce drepturi are, cand ea sustine ca ea a facut C.A.R. sa punem centrala, sa ia masina de spalat si ca n-am niciun drept nici la combina frigorifica pe care a castigat-o ea in timpul casatoriei, la un concurs... CUM SE PROCEDEAZA ? Trebuie neaparat sa-mi iau si eu un avocat si conteaza de care este "mai tare in clanta"??? :stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
viorelmirza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 12:23, 15 Mai 2010
De regula se merge 50-50 % , sfatul meu este sa va angajati un avocat, nu conteaza cine este "mai tare in clanta" diferenta consta in modul de a dovedi judecatorului gradul de contributie al fiecaruia la dobandirea bunurilor comune ( acte, martori, interogatoriu, expertize) . De asemenea, daca ajungeti la un consens cu fosta sotie puteti efectua un partaj voluntar (pe cale amiabila) insa, actul trebuie sa il faceti la un birou notarial intrucat in masa bunurilor partajabile se afla si imobile. In cazul in care, deja fosta sotie a introdus o actiune in instanta pana la primul termen de judecata ori mai tarziu, puteti perfecta si o tranzactie a bunurilor, conventie pe care o veti semna in fata judecatorului ori, puteti recurge si la procedura medierii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
Costel DRAGOMIR, Avocat
Cu siguranta va trebui sa apelati la un avocat. Este "mai tare in clanta" cel care are dovezi clare cu privire la contributia sotilor si a rudelor acestora la agonisirea bunurilor comune. Cu ajutorul unui avocat puteti procura actele de care aveti nevoie cat si posibilitatea de a ramane dvs in casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa si cum decurge un partaj? viorelmirza viorelmirza Dupa 22 de ani, fosta sotie a deschis divort (pe 11.11.2009), care s-a si incheiat, dupa o singura infatisare, pe 09.03.2010, prin comun acord. Acum s-a trezit ... (vezi toată discuția)
Partaj, in urma unui divort carmencarmen1968 carmencarmen1968 IN URMA UNEI CASATORII DE 22 ANI AM AGONISIT: UN APARTAMENT O MASINA SI MOBILA PTR CELE DPOUA CAMERE ALE APARTAMENTULUI.TOTUL A FOST ACHIZITIONAT IN TIMPUL ... (vezi toată discuția)
Partaj danielaburlea danielaburlea Bunaseara. Sunt in actiune de partaj cu fostul meu sot.Am avut deja 2 termene de care eu nu am stiut nimic.Acum am aflat ca pe 13 mai am un proces ... (vezi toată discuția)