avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... prima casa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

prima casa

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea problema:
Vreau sa accesey un imprumut pentru 'prima casa'.
Nu detin o proprietate in prezent, am avut una pe acre am vandut-o acum doi ani si jumatate.
Intre timp, insa, a decedat tatal meu, am dezbatut mostenirea si partea tatalui din apartament s-a impartit intre mama si cei trei copii (eu, sora si fratele meu). Se considera in acest caz ca detin 'cota parte dintr-o proprietate' si, deci, nu sunt eligibila pentru un credit 'prima casa'?
Din punctul meu de vedere chestia asta cu cota parte in cazul decesului unuia dintre parinti este o formalitate, de fapt nu detii nimic....sau, in fine, cota detinuta nu prea poate fi asimilata cu o proprietate.

Va rog frumos sa ma lamuriti in problema mea, sau daca pot face renuntare la teribila mostenire pentru a-mi lua de fapt un apartament.

Va multumesc anticipat,

Gina
Cel mai recent răspuns: Cosmin Isacescu , Avocat 03:36, 19 Octombrie 2009
Beneficiarii programului Prima casa sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu detin in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.Deci nu puteti lua credit in situatie de fata, de renuntat nu mai puteti renunta odata ce s-a dezbatut mostenirea si ati acceptat in prealabil.
Exista o posibilitate sa vindeti sau sa donati partea dvs din proprietate dar nu cred ca va ajuta cu ceva intrucat dvs erati coproprietara in momentul intrarii in vigoare a programului prima caza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la prima casa michaella84 michaella84 Buna ziua, Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul \"Prima Casa\" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Conditii obtinere prima casa 2018 Nik90 Nik90 Buna ziua! As dori sa aplic la cumpararea unei locuinte noi, cu ajutorul programului \"Prima Casa\". Una dintre conditii este sa nu detii un imobil mai mare de ... (vezi toată discuția)
Prima casa-conditii gap2009 gap2009 Pentru programul -Prima casa- una din conditii este: · Să nu deţină în proprietate o locuinţă, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ... (vezi toată discuția)