Buna ziua,
Va rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea problema:
Vreau sa accesey un imprumut pentru 'prima casa'.
Nu detin o proprietate in prezent, am avut una pe acre am vandut-o acum doi ani si jumatate.
Intre timp, insa, a decedat tatal meu, am dezbatut mostenirea si partea tatalui din apartament s-a impartit intre mama si cei trei copii (eu, sora si fratele meu). Se considera in acest caz ca detin 'cota parte dintr-o proprietate' si, deci, nu sunt eligibila pentru un credit 'prima casa'?
Din punctul meu de vedere chestia asta cu cota parte in cazul decesului unuia dintre parinti este o formalitate, de fapt nu detii nimic....sau, in fine, cota detinuta nu prea poate fi asimilata cu o proprietate.
Va rog frumos sa ma lamuriti in problema mea, sau daca pot face renuntare la teribila mostenire pentru a-mi lua de fapt un apartament.
Beneficiarii programului Prima casa sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu detin in comun sau individual, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.Deci nu puteti lua credit in situatie de fata, de renuntat nu mai puteti renunta odata ce s-a dezbatut mostenirea si ati acceptat in prealabil.
Exista o posibilitate sa vindeti sau sa donati partea dvs din proprietate dar nu cred ca va ajuta cu ceva intrucat dvs erati coproprietara in momentul intrarii in vigoare a programului prima caza.