avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere copil

Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie: tatal in concediu de crestere copil. Copilul implineste 2 ani in 30.05.2018. Mama va naste in 25.05.2018 al doilea copil. Se doreste ca tatal sa intre cat mai repede in cel de-al doilea concediu de crestere copil intrucat venitul mamei este foarte mic.
-tatal va iesi din concediu de crestere a primului copil in 30 aprile?
-in lege apare ca se poate incepe plata indemnizatiei incepand cu data nasterii copilului cu conditia ca cererea sa fie depusa in max 60 de zile si daca nu se indeplinesc conditiile legale pentru acordarea concediului de maternitate. Sa inteleg ca de exemplu daca mama isi da demisia cu o zi inainte de nastere si nu mai intra in concediul de maternitate(lauzie) tatal va beneficia de plata indemnizatiei de crestere a celui de-al doilea copil din ziua nasterii ? Afecteaza in vreun fel faptul ca mama si-a luat concediul prenatal?
-daca tatal intra in concediu de crestere copil incepand cu data nasterii celui de-al doilea copil ce venituri i se iau in calcul? cele care s-au luat la calculul indemnizatiei pentru primul copil sau se adauga luna incompleta de cand iese 30 aprilie pana in 25 mai cand intra iar in concediu?
-daca tatal intra in concediu de crestere copil dupa cele 42 zile de lauzie a mamei, se iau in calculul celor 12 luni veniturile dintre 30 aprilie pana in ziua 43 cand are dreptul sa intre in concediu pentru copilul al doilea?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Al 2-lea concediu de maternitate pufi22 pufi22 buna am si eu o intrebare legata de legislatia in vigoare cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului. concediul de maternitate este de 24 ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)