avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de risc maternal

Buna ziua. Sunt insarcinata in 2o de saptamani si am pana la acest moment 90 zile de concediu medical. Medicul specialist mi-a recomandat in continuare concediul de risc maternal pana la 31-32 de saptamani, ceea ce inseamna aproximativ 90-95 de la expirarea concediului medical actual.
La expirarea concediului medical actual mi se sterg 10 zile din cele 90 care le am acum, pt.ca ele au fost luate in ianuarie 2016.
Intrebarile mele sunt
1) La intrarea in concediul de risc maternal trebuie sa am fix 90 de zile de concediu medical in ultimele 12 luni?
2) Concediul de risc maternal plus cele 90 de zile de concediu medical anterioare, cate zile maxime pot cumula in total pana la intrarea in concediul prenatal?
3) In situatia prezentata i-mi este afectat in vreun fel dreptul de a obtineindemnizatia de crestere copil?
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)
Concediu risc material urmat de concediu de boala sau de comisie? vivi23ro vivi23ro sint insarcinata in aproape 6 luni, am intrat in concediu risc material in 9 aprilie, in data de 6 august imi expira cele 120 de zile de concediu risc, ... (vezi toată discuția)
Risc maternal Marynet Marynet Buna ziua.Daca avem urmatoarele date :colega insarcinata 12 saptamani sarcina si medicul specialist i -a recomandat risc maternal, de cand poate intra in ... (vezi toată discuția)