avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul prenatal si plata contributiilor sociale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul prenatal si plata contributiilor sociale

Buna,din 1 ian am intrat in concediul prenatal,insa daca se ia in calcul venitul din ultimele 6 luni,voi primi acum mai putini bani ,avand in vedere ca acum contributiile trec doar in sarcina angajatului si in ultimele 6 luni brutul nu a fost majorat pt plata contributiilor?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 9 Ianuarie 2018
Cuantumul brut lunar al indemnizației de maternitate este de 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal 2018 Hurmuzalina Hurmuzalina Buna ziua,am cateva nelamuriri in legatura cu concediu,la cate luni se poate intra in concediu prenatal de drept,eu am acu 6luni,mentionez ca nu am avut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate IOANA_81 IOANA_81 in ianuarie 2018 am intrat in concediu prenatal, indemnizatie de maternitate, cele 126 de zile, am citit ca se determină ca medie a veniturilor lunare din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, incepand din decembrie 2020 am fost in concediu de ... Laviniaanastasia Laviniaanastasia Buna ziua, Incepand din decembrie 2020 am fost in concediu de risc maternal, iar pe 7 mai am intrat in concediu prenatal, intrebarea mea este cum imi va fi ... (vezi toată discuția)