avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 90 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 90 de zile

Buna ziua ,incerc sa rezolv o nedreptate si am nevoie de sfatul dumneavoastra ca experti:D.Am avut un accident rutier pe 12.10.09 , care s-a soldat cu pagube materiale minore.Din Procesul verbal reiese ca nu am dat prioritate de dreapta si am avariat o autoutilitara.Eu nu ma consider vinovata de acest lucru, pentru ca eu ma aflam cu masina paralel cu axul de drum, asteptand sa virez stanga dand prioritate de dreapta ,cand autoutilitarea care venea din sens opus si care nu avea loc pe banda ei de mers ,a oprit in fata mea, a vrut sa ma ocoleasca si mi-a julit bara fata stanga si aripa stanga fata .Eu am refuzat sa-i dau asigurarea si am mers la politie.Acolo s-a dovedit ca respectivul nu avea asigurare RCA si niciun alt act. I-au fost luate placutele.A mintit declarand o alta adresa de domiciliu.Cu toate astea ,politistul a crezut declaratia lui, care spune ca din senin, el trecand prin dreptul meu, m-am speriat si am intrat in el:((.Am facut contestatie la PV ,dar de la Buftea nu mi-au dat nici-un nr de inregistrare.Acum vrau sa redepun dosarul ca sa fiu sigura ca se inregistreaza si vreau sa ma ajutati sa-mi spuneti pe ce sa ma bazez.Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect sa-mi suspende 90 zile permisul pentru neacordarea prioritatii de dreapta cu accident usor, fara victime.Ma pot lega si de faptul ca nu mi-a scris numele corect in PV ?A mancat o litera.Ce alte probe pot sa aduc, nu am martori si este de fapt declaratia mea impotriva declaratiei celuilalt sofer, din care a rezultat PV-ul.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adanaomi , utilizator 16:34, 16 Octombrie 2009
Buna ziua! Azi am fost oprita pe E 85 , in satul Spatarul de catre un politist care mi-a cerut actele spunandu-mi ca am fost detectata de ap radar cu o viteza de 110km/h in localitate, dar culmea ...ap radar era in alta localitate ... Costesti. E normal, sau legal?
Drept urmare m-am ales cu carnetul susperndat pe o perioda de 90 zile cu drept la test .
Dar...am fost sfatuita sa fac contestatie cu toate ca am scris pe procesul verbal ca "nu am alte obiectii".
Am inteles ca se depune contestatia in loc din zona unde am fost depistata , respectiv jud Buzau( eu locuind in Bucuresti , permis eliberat in Bucuresti), dar ...nu am vz masina in care era radarul ... nu era inscriptionata ..

Cu ce scuze pot aparea in instanta ?
ce ma sfatuiti ? sa fac contestatie ? sau test pt reducerea suspendarii?
daca fac contestatie ...va trebui sa gasesc un avocat in Buzau care sa stie ce face ... cu legaturi conexe ... banuiesc ...
CE MA SFATUITI?


Multumesc
Interventie moderator

@camiutza7

Va rog sa deschideti un topic separat. Riscati sa nu primiti raspunsuri nici dvs. nici @Adanaomi sau sa nu se mai inteleaga nimic din discutie.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@adanaomi
Am inteles ca intersectia in care s/a produs accidentul este in cruce. Asa este?
Autoutilitara circula pe aceeasi directie dar din sens invers. Asa este?
Intersectia este nedirijata?
In lipsa acestor informatii primare nu pot sa/mi formez o opinie. Reveniti cu amanunte cat mai detailate.
Intersectia nu este in cruce , doar in stanga mea este o strada pe care intentionam sa intru.Asteptam paralel cu axul de drum ca sa dau prioritate de dreapata, era aglomeratie, se mergea in coloana , coloana din care facea parte si autoutilitara .Da, este nedirijata.

Autoutilitarea circula din sens opus , eu ma deplasam pe directia Afumati -Bucuresti , autoutilitara in directia Bucuresti - Afumati.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis Raicu_Ioan Raicu_Ioan Buna dimineata! Acum cateva zile am avut un accident in spatele blocului meu. Aproape de unde eram parcat e o intersectie nedirijata. Pe coltul strazii in ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis - decizie nedreaptă a politiei NicoletaLazar NicoletaLazar Buna ziua, In seara de 25.09 la iesirea din parcarea unui hipermarket, pe Sos Oltenitei am oprit la indicatorul Stop, m-am asigurat, am semnalizat si cand ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)