In seara de 25.09 la iesirea din parcarea unui hipermarket, pe Sos Oltenitei am oprit la indicatorul Stop, m-am asigurat, am semnalizat si cand intersectia era libera am virat la stanga. Cand am ajuns in dreptul liniei albe a aparut din fata, de pe o strada comunala (Str. Maica Tereza) un autoturism. S-a asigurat doar la dreapta, nu a auzit claxonul meu, a depasit axul drumului si m-a lovit. Mentionez ca strada de unde venea respectivul autoturism nu este semnalizata prin semne de circulatie si nu e paralela cu iesirea din parcarea hipermarketului (Vizibilitate redusa)
Am mers la Politie si am fost considerat eu vinovat, pentru ca ar fi trebuit sa opresc la stop. Acesta este argumentul scris de politist in procesul verbal. In ciuda faptului ca i-am explicat ca am oprit la stop si eram iesit in intersectie atunci cand a aparut masina cealalta, nu a inteles.
Mi-a suspendat permisul 60 de zile si m-a amendat.
Acum doresc sa fac contestatie, pentru ca a fost facuta o nedreptate.
Pentru ca nu am mai fost niciodata pusa intr-o astfel de situatie, ma puteti ajuta cu sfaturi si cu pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa intocmesc contestatia corect si complet? Inca am speranta ca o sa mi se faca dreptate, doar ca nu stiu cum sa aduc argumentele, astfel incat judecatorul sa inteleaga ca politistul nu a fost decat sa fie partinitor adevaratului vinovat si sa-l scuteasca de pedeapsa.
Politistul a judecat simplist. Intersectia fiind nedirijata se aplica regula prioritatii de dreapta. Si a procedat ca atare.
Principalul vinovat de producerea accidentului este administratorul drumului (str. Maica Tereza). Nu stiu daca este vorba de primaria generala sau de primaria de sector. Plangerea contraventionala o formulati si impotriva administratorului str. Maica Tereza care nu a semnalizat corespunzator intersectia.
ing. Ioan Ciobanu