avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație suspendare permis - decizie nedreaptă a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație suspendare permis - decizie nedreaptă a Politiei

Buna ziua,

In seara de 25.09 la iesirea din parcarea unui hipermarket, pe Sos Oltenitei am oprit la indicatorul Stop, m-am asigurat, am semnalizat si cand intersectia era libera am virat la stanga. Cand am ajuns in dreptul liniei albe a aparut din fata, de pe o strada comunala (Str. Maica Tereza) un autoturism. S-a asigurat doar la dreapta, nu a auzit claxonul meu, a depasit axul drumului si m-a lovit. Mentionez ca strada de unde venea respectivul autoturism nu este semnalizata prin semne de circulatie si nu e paralela cu iesirea din parcarea hipermarketului (Vizibilitate redusa)
Am mers la Politie si am fost considerat eu vinovat, pentru ca ar fi trebuit sa opresc la stop. Acesta este argumentul scris de politist in procesul verbal. In ciuda faptului ca i-am explicat ca am oprit la stop si eram iesit in intersectie atunci cand a aparut masina cealalta, nu a inteles.
Mi-a suspendat permisul 60 de zile si m-a amendat.
Acum doresc sa fac contestatie, pentru ca a fost facuta o nedreptate.
Pentru ca nu am mai fost niciodata pusa intr-o astfel de situatie, ma puteti ajuta cu sfaturi si cu pasii pe care trebuie sa-i urmez ca sa intocmesc contestatia corect si complet? Inca am speranta ca o sa mi se faca dreptate, doar ca nu stiu cum sa aduc argumentele, astfel incat judecatorul sa inteleaga ca politistul nu a fost decat sa fie partinitor adevaratului vinovat si sa-l scuteasca de pedeapsa.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:21, 28 Septembrie 2017
Politistul a judecat simplist. Intersectia fiind nedirijata se aplica regula prioritatii de dreapta. Si a procedat ca atare.
Principalul vinovat de producerea accidentului este administratorul drumului (str. Maica Tereza). Nu stiu daca este vorba de primaria generala sau de primaria de sector. Plangerea contraventionala o formulati si impotriva administratorului str. Maica Tereza care nu a semnalizat corespunzator intersectia.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Accident intersectie cu semne de circulatie lipsa sorcy3k sorcy3k Se da urmatoarea speta: Masina A, mergand pe strada X (1 banda pe sens), care se intersecteaza cu Bulevardul Y (2 benzi pe sens), este acrosata din partea ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere ucnevosil ucnevosil datorita aglomeratiei mai ales in orele de varf si fara semafor si nedirijata iesirea de pe Drumul fermei cu autoturismul in Oltenitei este aproape ... (vezi toată discuția)