Ce documente sunt necesare și care este procedura pentru deschiderea succesiuni pentru parinții mei, ei au decedat la interval de 3 ani unul fata de celalat.
Menționez că primul a decedat in localitatea și judetul unde avea domiciliul stabil iar al doilea a decedat in alt judet fiind luat in grijă de unul dintre copii unde i-a și schmbat domiciliul inainte de moarte.
Succesiunea nu afost deschisa inca nici dupa primul defunct.
Intrebarea mea este:
se poate face succesiunea după amandoi defunctii in localitatea unde a decedat ultimul defunct ? Daca da care este procedura ?
Am fost la un notar și mi-a spus ca se poate ... ca nu se poate. .... a spus ca trebuie să duc și doi martori dar nu mi-a explicat de ce ?
Vă rog dacă mă puteți lămurii.
Vă multumesc.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Competența pentru dezbaterea succesiunii aparține oricărui birou notarial din circumscripția judecătoriei unde defunctii au avut ultimul domiciliu (cel menționat în certificatul de deces). In alta parte, nu se poate.
Locul decesului nu are relevanță.
In principiu trebuie să fie prezentati actele de proprietate ale bunurilor, in original si actele de stare civilă (certificatele de deces, de căsătorie al părinților, de naștere a copiilor etc) si alte documente de la Primarie pe care o sa vi le indice notarul in functie de bunuri.
Prezenta a doi martori este obligatorie la procedura succesorala. Martorii trebuie să îi fi cunoscut bine pe defuncti, si sa stie cati copii au avut acestia. Motivul: sunt cazuri cand nu este declarat numărul real de moștenitori. Iar notarul nu vine acasă, să verifice
Multumesc.
Aceasta inseamna că succesiunea pentru unul se va dezbate intr-un judet iar pentru altul in alt judet ? pentru că în final au avut domicilii stabile in judete diferite ? va fi succesiunea in judetul unde a avut fiecare ultimul domiciliu ?
si eu sunt in aceiasi situatie . doar ca martori nu am ( nu vor sa se puna rau cu matusa mea din sat) nu merge sa faci o hartie pe la primarie . politie in loc de martori???????????
Vanzare ap
THEODORA30
parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ContSters307192
Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)