avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recomandare notar judetul Valcea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recomandare notar judetul Valcea

Buna ziua, imi puteti recomanda un notar din judetul Valcea care sa ma ajute cu o taxa de succesiune? Problema este ca locuiesc la 400 km de localitatea de domiciliu a bunicilor decedati, si as dori sa incep procedura de succesiune. Stiu ca se face totul pe raza localitatii respective, insa as dori sa trimit in prealabil actele unui notar si sa ma deplasez doar pentru situatiile in care este absolut necesara prezenta mea acolo. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:22, 19 Martie 2018
[ link extern ]
Selectati Camera Notarilor Pitesti, judetul Valcea.
Veti gasi toti notarii din judet.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
raluk0207, utilizator
Dacă locuiti departe angajați avocat care sa se ocupe de caz si sa nu va deplasati.Avocatul poate depune el cererea daca este angajat, platit de client si are imputernicirea avocatiala.
Notarul nu va poate reprezenta si indiferent ce notar veti gasi va proceda la fel ca orice alt notar.
Da, și platiti avocatului deplasarea la alt judet...
Un avocat va face ce face alt avocat.
Avocatul poate sa fie din acel judet.
Aceasta era ideea pentru ca nu ii trebuie avocat care sa pledeze la notar...pentru o succesiune...si nu ii trebuie avocat pe care sa il caute, asa cum credea ca ii trebuie notar...ales...

Oricum, la notari pe succesiuni nu exista nicio diferenta...sub aspectul finalitatii...

Multumesc pentru raspunsuri. Din pacate sunt in aceeasi situatie de unde am plecat: am nevoie de o recomandare de un notar capabil sa se ocupe de o succesiune corect si rapid. Am luat la intamplare 3 notari din linkul oferit (am cautat si cate review-uri pe net), fiecare dintre ei mi-a prezentat o alta solutie pentru situatia mea. Cert e ca cumva sunt in urmatoarea situatie: pentru a deschide succesiunea notarii solicita niste certificate de rol fiscal de la primarie, iar primaria spun ca nu mi le pot elibera fara certificat de calitate de mostenitor pe care trebuie sa mi-l elibereze notarul. Deci cumva, am ajuns intr-o bucla infinita intre primar si notar. Ma intreb: oare asa sunt legile in romania, sau este vorba de incompetenta (la notar sau la primarie)???

Sa angajez un avocat, tot notarii mi-au spus (aici au fost toti trei de acord) ca pentru inceperea succesiunii trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii si abia pe urma isi poate alege fiecare cate un imputernicit (avocat) care sa il reprezinte.

Deci eu ma aflu in situatia ca atat notarul cat si primaria il acuza pe celalalt ca nu stie legea si ca e obligat sa imi elibereze actul, dar nici care nu imi elibereaza nimic!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul ... madelena-elena madelena-elena Buna ziua, Dacă un succesibil accepta moștenirea in termenul legal, dar nu aduce la masa succesorala toate bunurile care au aparținut defunctului, de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - obtinere certificat de (calitate de) mostenitor cmnop cmnop Buna ziua.Am o nelamurire;ce este certificatul de mostenitor si ce este certificatul de calitate de mostenitor?Cum se pot obtine acestea,mai exact pe baza ... (vezi toată discuția)
Mostenire g80 g80 Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)