avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune 2018

Ce documente sunt necesare și care este procedura pentru deschiderea succesiuni pentru parinții mei, ei au decedat la interval de 3 ani unul fata de celalat.
Menționez că primul a decedat in localitatea și judetul unde avea domiciliul stabil iar al doilea a decedat in alt judet fiind luat in grijă de unul dintre copii unde i-a și schmbat domiciliul inainte de moarte.
Succesiunea nu afost deschisa inca nici dupa primul defunct.
Intrebarea mea este:
se poate face succesiunea după amandoi defunctii in localitatea unde a decedat ultimul defunct ? Daca da care este procedura ?
Am fost la un notar și mi-a spus ca se poate ... ca nu se poate. .... a spus ca trebuie să duc și doi martori dar nu mi-a explicat de ce ?
Vă rog dacă mă puteți lămurii.
Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 11:01, 20 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Borhes John a scris:

Completare: la unde anume scrie?
Aici

Certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal local

Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal local, la solicitarea contribuabilului/plătitorului. Certificatul se emite şi la solicitarea autorităţilor publice în cazurile şi în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare, precum şi la solicitarea notarului public, conform delegării date de către contribuabil.

sursa: [ link extern ] /

Din moment ce platitorul este mort certificatul fiscal se elibereaza autoritatii publice sau la solicitarea notarului public

Nu zic ca nu inteleg gresit, zic doar ca asta mi-a spus notarul 8

Am intrebat unde anume scrie in noul Cod civil? Care nu stiu de unde e secret de stat, din moment ce se gaseste pe Google si in toate librariile.
"Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal local, la solicitarea contribuabilului/plătitorului. Certificatul se emite şi la solicitarea autorităţilor publice în cazurile şi în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare, precum şi la solicitarea notarului public, conform delegării date de către contribuabil"

Deci solicitarea notarului este o alternativa. Nu o obligatie.
Imi cer scuze, v-am jugnit, nu a fost cu intentie, am avut o perioada stresanta, inteleg punctele dumneavoastra de vedere. Clientul meu e un copil la limita saraciei, actiunile mele au fost pro bono, si-a pierdut ultimul parinte intr-o lupta cu cancerul, am fost apropiat de familie si l-am ajutat cu reprezentanta fizica, a fost un efort pentru amandoi, pentru mine financiar si pentru el cu spitalul, exista multiple proprietati dar nu intotdeauna bani lichizi, inteleg ca este greu la toata lumea, eu va spun ca mie mi-a fost mai greu sa fac rost de anumite documente chiar cu imputernicire decat ar fi fost in altfel, nu simt nevoia sa spun situatia fiecarui notar pe care il intalnesc, situatia era si usor sensibila din punct de vedere al timpului, mostenitor unic macar a fost usor. Am intampinat rezistenta pe unde am fost uneori din lipsa de timp alteori din reavointa, daca primul notar imi spunea ca ajuta, faceam actele la el, am mers cu geamantanul dupa mine ca sa imi iau fraze de genul o sa verificam, da ce nu stiti sa cititi etc...

In secretul de stat eram ironic evident se gaseste pe google, usor sarcastic, haideti sa oprim discutia, acceptati va rog scuzele mele ca nu sunt notar si nici in pozitia sa dau lectii astazi, eu mi-am descris experienta si punctul de vedere, daca ajuta pe cineva bine daca nu e maculatura mea. A fost iad experienta per total in mare parte din partea de spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare ap THEODORA30 THEODORA30 parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)
Recomandare notar judetul valcea gabriel32 gabriel32 Buna ziua, imi puteti recomanda un notar din judetul Valcea care sa ma ajute cu o taxa de succesiune? Problema este ca locuiesc la 400 km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters307192 ContSters307192 Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)