avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune 2018

Ce documente sunt necesare și care este procedura pentru deschiderea succesiuni pentru parinții mei, ei au decedat la interval de 3 ani unul fata de celalat.
Menționez că primul a decedat in localitatea și judetul unde avea domiciliul stabil iar al doilea a decedat in alt judet fiind luat in grijă de unul dintre copii unde i-a și schmbat domiciliul inainte de moarte.
Succesiunea nu afost deschisa inca nici dupa primul defunct.
Intrebarea mea este:
se poate face succesiunea după amandoi defunctii in localitatea unde a decedat ultimul defunct ? Daca da care este procedura ?
Am fost la un notar și mi-a spus ca se poate ... ca nu se poate. .... a spus ca trebuie să duc și doi martori dar nu mi-a explicat de ce ?
Vă rog dacă mă puteți lămurii.
Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borhes John , utilizator 11:01, 20 Noiembrie 2018
Nu, nu merge.
Prezenta a 2 martori este obligatorie la procedura succesorala notariala.
Cu ce se pun rau prin faptul ca declara ca l-au cunoscut personal pe defunct și stiu cati copii a avut?
si daca vecinii nu vor sa se puna martori. merge martori din comuna unde apartin ??????????? acolo se stiu toti (sunt sate mici)
Cautati alti martori. Puteti aduce ce persoane doriti, cu conditia sa nu fie rude si sa il fi cunoscut personal pe defunct,
multumesc frumos . o zi buna sa aveti
Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.( domiciliul este atestat prin actul de identitate ).

CAPITOLUL II
Competenţa teritorială

Art. 118

Cererile privitoare la moştenire

(1) În materie de moştenire, până la ieşirea din indiviziune, sunt de competenţa exclusivă a instanţei celui din urmă domiciliu al defunctului:

1. cererile privitoare la validitatea sau executarea dispoziţiilor testamentare;

2. cererile privitoare la moştenire şi la sarcinile acesteia, precum şi cele privitoare la pretenţiile pe care moştenitorii le-ar avea unul împotriva altuia;

3. cererile legatarilor sau ale creditorilor defunctului împotriva vreunuia dintre moştenitori sau împotriva executorului testamentar.

(2) Cererile formulate potrivit alin. (1) care privesc mai multe moşteniri deschise succesiv sunt de competenţa exclusivă a instanţei ultimului domiciliu al oricăruia dintre defuncţi.


De asemenea, va puteti adresa oricarui birou notarial in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului.

Succesiunile sunt dezbatute in ordine cronologica.

Va trebuie actele de stare civila ale succesorilor , ale defunctului, titlul de proprietate,orice alte inscrisuri pe care vi le solicita notarul public.

Alte discuții în legătură

Vanzare ap THEODORA30 THEODORA30 parintii mei au cumparat impreuna un ap,mama a murit de 10 ani,acum tata doreste de comun acord cu noi( copii lui)sa vanda ap,trebuie facuta taxa de ... (vezi toată discuția)
Recomandare notar judetul valcea gabriel32 gabriel32 Buna ziua, imi puteti recomanda un notar din judetul Valcea care sa ma ajute cu o taxa de succesiune? Problema este ca locuiesc la 400 km de localitatea de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters307192 ContSters307192 Buna seara,am o intrebare daca ma puteti ajuta ?In cazul in care un parinte este decedat si mai ai 3 frati la succesiune se cer toate actele copiilor (acte de ... (vezi toată discuția)